ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος: Έχουμε ακόμα λόγους να μην επιστρέψουμε στις συνομιλίες – Πότε θα επαναρχίσει ο διάλογος

Πρόεδρος: Έχουμε ακόμα λόγους να μην επιστρέψουμε στις συνομιλίες – Πότε θα επαναρχίσει ο διάλογος

Από την ανταπόκριση της άλλης πλευράς εξαρτάται η επανέναρξη του διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι για την αναστολή της συμμετοχής της ε/κ πλευράς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της δοξολογίας για την εθνική επέτειο, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος έστειλε παράλληλα μήνυμα «ενότητας και αγώνα».

Ερωτηθείς για την ενδεχόμενη εξαγγελία από τα Ηνωμένα Εθνη της επανέναρξης του διάλογου και εάν έχουν εκλείψει οι λόγοι αναστολής της συμμετοχής της ε/κ πλευράς στις διαπραγματεύσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε αρνητικά.

«Δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι. Η NAVTEX είναι σε ισχύ, το Μπαρμπαρός ευρίσκεται στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεπώς, εάν και κατά πόσο θα εξαγγελθεί η οποιαδήποτε επανέναρξη του διάλογου, αυτό θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση της άλλης πλευράς να επαναφέρει την κατάσταση ως είχε, προ της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας» δήλωσε.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε παράλληλα και στα μηνύματα της σημερινής επετείου, λέγοντας ότι είναι «μηνύματα πριν και πάνω από όλα, ενότητας και αγώνα».

Συμπλήρωσε ότι η σημερινή επέτειος, που γιορτάζεται με τόση λαμπρότητα στην Κύπρο, αποδεικνύει ότι οι δεσμοί αίματος που συνδέουν την μητροπολιτική Ελλάδα με τον Κυπριακό Ελληνισμό είναι ακατάλυτοι και αδιάσπαστοι «και συνεπώς χαράζουν και κοινή πορεία πλεύσης για το μέλλον».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top