ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Φελλούκα «ΓΙΑΛΟΥΣΑ 1974» ο Α. Μιχαηλίδης – «Πυξίδα μάθησης στις νέες γενιές» (PICS)

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Φελλούκα «ΓΙΑΛΟΥΣΑ 1974» ο Α. Μιχαηλίδης – «Πυξίδα μάθησης στις νέες γενιές» (PICS)

Ανακοίνωση από τον ΚΟΑ:

«Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σωματείο Ζήδρος στα Πολεμίδια, για την παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Φελλούκα «ΓΙΑΛΟΥΣΑ 1974, ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ, ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ, ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Ο κ. Μιχαηλίδης στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: «Η καταξίωση του εκλεκτού φίλου δημοσιογράφου Παναγιώτη Φελλούκα στον αθλητικό χώρο του τόπου μας, αποτυπώθηκε με την πλούσια δράση του σε διάφορους τομείς και ιδιαίτερα ως Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου για 17 χρόνια. Όμως με το τωρινό συγγραφικό του έργο, καταξιώνεται ακόμη περισσότερο στην κυπριακή κοινωνία αλλά και στη συνείδηση όλων μας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια αγαπητέ φίλε Παναγιώτη για αυτή την ιστορικά εθνική προσπάθεια σου»

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, ανέφερε: «Είναι με αισθήματα συγκίνησης, αλλά προπάντων με αισθήματα περηφάνιας που παρευρίσκομαι στη σημερινή παρουσίαση του βιβλίου σου. Ένα βιβλίο που ξυπνά μνήμες και θύμησες και παράλληλα προκαλεί μεγάλο θυμό και οργή για τη συνεχιζόμενη για 45 χρόνια κατοχή της μαρτυρικής μας πατρίδας. Είναι ένα συγγραφικό έργο που αποτυπώνει τα βιώματα ενός 12χρονου εγκλωβισμένου παιδιού στην κατεχομένη κωμόπολη της Γιαλούσας, τις μαύρες εκείνες μέρες του 1974 από τους Τούρκους κατακτητές.

Είναι ένα ιστορικό βιβλίο που αποτελεί συνάμα και πυξίδα μάθησης στις νέες γενιές. Σε συγχαίρω θερμά φίλε Παναγιώτη και εύχομαι στους Γιαλουσίτες και σε όλους τους συμπατριώτες μας πρόσφυγες, επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες και να ζήσουν σε μια ελεύθερη Κύπρο. Αποκαλύπτω ότι έχω στενές σχέσεις με τη Γιαλούσα, λόγω της καταγωγής του αγαπητού μου συμπέθερου Ττόμη Παπαγεωργίου (πατέρας του γαμπρού μου Γιώργου), μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιαλούσας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ Στέλιος Στυλιανού».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top