Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Σεπτεμβρίου υποχώρησε η τουρκική λίρα μετά τις απειλές Τραμπ

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Σεπτεμβρίου υποχώρησε η τουρκική λίρα μετά τις απειλές Τραμπ

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Σεπτεμβρίου υποχώρησε τη Δευτέρα 7/10 η τουρκική λίρα, έναντι του δολαρίου, λόγω ανησυχιών για την προγραμματισμένη εισβολή της Άγκυρας στη βόρεια Συρία και την προειδοποίηση του Προέδρου Ντοναλντ Τραμπ ότι θα μπορούσε να «εξαλείψει» την τουρκική οικονομία.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον τους τελευταίους μήνες, με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να διαφωνούν σε μια σειρά ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών διαφορών στη Συρία και της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Τουρκία.

Τη Δευτέρα, ο Τραμπ απείλησε ότι «θα καταστρέψει και θα εξαλείψει τελείως» την τουρκική οικονομία, εάν η Τουρκία κάνει οποιαδήποτε ενέργεια που θα την θεωρούσε ως «εκτός ορίων».
 
Η τουρκική λίρα υποχώρησε πέραν του 1,6%, στις 5,795 λίρες έναντι του δολαρίου, στις 16:00 GMT, αφού έκλεισε στις 5,700 λίρες την περασμένη Παρασκευή.

Νωρίτερα, υποχωρούσε μέχρι και τις 5,8195 λίρες έναντι του δολαρίου, που αποτελεί το χαμηλότερο της επίπεδο από τις 3 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

ΠτΔ: «Το κράτος είναι οι πολίτες του - Είναι το κίνητρο και το κριτήριο κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος»

Η Πολιτεία έχει χρέος και ελάχιστη υποχρέωση να στηρίζει τους εθελοντές και να αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE