ΔΙΕΘΝΗ

EKTAKTO: Πληροφορίες για εισβολή της Τουρκίας στη Συρία- Αεροπορική επιδρομή σε βάση Κούρδων

EKTAKTO: Πληροφορίες για εισβολή της Τουρκίας στη Συρία-  Αεροπορική επιδρομή σε βάση Κούρδων

Η Τουρκία ξεκίνησε τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων με επιδρομή σε βάση στα σύνορα της χώρας με το Ιράκ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιδρομή ήταν αεροπορική με τη συμμετοχή μαχητικών και drones.Κουρδικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι η επιδρομή έγινε εντός του τουρκικού εδάφους και όχι εντός του Συριακού.

Αεροπορική επιδρομή κατά βάσης Κούρδων των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, στην επαρχία Αλ-Χασάκα, διεξήγαγε σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική πολεμική αεροπορία.

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικής βάσης που φιλοξενεί αραβο-κουρδικές μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, μετέδωσε η τηλεόραση al-Mayadeen του Λιβάνου.

«Τα τουρκικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην έδρα των κουρδικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Αλ-Μαλικίγια στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία», μετέδωσε το Al-Mayadeen επικαλούμενο δικό του ανταποκριτή.

Το SDF δήλωσε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ αποχώρησαν από τα σύνορα με την Τουρκία στη βόρεια Συρία, κατά παράβαση συμφωνιών με τους Κούρδους συμμάχους τους.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα εγκαταλείπουν εδάφη στη βόρεια Συρία, όπου η Τουρκία προτίθεται να διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων.

Αποχωρούν οι ΗΠΑ από τη βόρεια Συρία

Είχαν προηγηθεί πληροφορίες ότι ξεκίνησε η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη βόρεια Συρία, με διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για εκκένωση δύο στρατιωτικών παρατηρητηρίων στις περιοχές Ρας αλ-Άιν και Τελ Αμπιάντ.

Τη συγκεκριμένη εξέλιξη φέρεται να επιβεβαιώνουν και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες πάντως ξεκαθάρισαν ότι «δεν θα διστάσουμε ούτε λεπτό να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας απέναντι στην Τουρκία».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διευκρίνισε ότι η αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών ξεκίνησε, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών για το θέμα, θα συνεχιστούν.   

Τουρκία: Ξεκινάμε στρατιωτική επιχείρηση

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Τουρκίας προανήγγειλε την άμεση έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, με στόχο την «εκκαθάριση» της περιοχής από τις κουρδικές δυνάμεις.

«Οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν, ούτε θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, και οι δυνάμεις των ΗΠΑ, έχοντας νικήσει "Χαλιφάτο" του ISIS, δεν θα βρίσκονται πλέον στην άμεση περιοχή» ανακοίνωσε από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρμεντ.

 

Πηγή: Sputnik.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση οι 6 εκ των 9 - Αρχίζει η διαδικασία για τον 10ο

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι έξι από τους εννέα συλληφθέντες, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top