ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

'Ντου' της Αστυνομίας σε νυχτερινά μαγαζιά στη Λάρνακα - Καταγγέλθηκαν παράνομοι εργοδότες

'Ντου' της Αστυνομίας σε νυχτερινά μαγαζιά στη Λάρνακα - Καταγγέλθηκαν παράνομοι εργοδότες

Συντονισμένη επιχείρηση σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Λάρνακα, διεξήγαγε η Αστυνομία, με στόχο την πάταξη της παράνομης εργοδότησης και της αδήλωτης εργασία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το βράδυ της Τετάρτης (09/10) διενεργήθηκε συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στη Λάρνακα, από την Αστυνομία και λειτουργών του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με στόχο την πάταξη της παράνομης εργοδότησης και της αδήλωτης εργασίας.

Η επιχείρηση διεξήχθη από τις επτά το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα και τα μέλη του ΟΠΕ Λάρνακας, σε συνεργασία με λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διενήργησαν έλεγχο σε 7 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, στα οποία εργάζονταν συνολικά 28 πρόσωπα.

Σε ένα από τα υποστατικά εργαζόταν παράνομα 22χρονη, υπήκοος τρίτης χώρας, η οποία συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εναντίον του 42χρονου εργοδότη της διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης, ενώ ο ίδιος καταγγέλθηκε από τα μέλη της Αστυνομίας με εξώδικα πρόστιμα για χρήση μεγάφωνων και πώληση οινοπνευματωδών ποτών χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή. Ο 42χρονος καταγγέλθηκε επίσης επειδή επέτρεπε το κάπνισμα εντός του υποστατικού του.

Σε τρία άλλα υποστατικά στα οποία διενεργήθηκε έλεγχος διαπιστώθηκε ότι δεν κατείχαν άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών, δύο από τα υποστατικά δεν κατείχαν άδεια χρήσης μεγάφωνων, ενώ δύο άλλα λειτουργούσαν χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι λειτουργοί της Υπηρεσίας Επιθεώρησης Εργασίας διαπίστωσαν ότι, επτά πρόσωπα εργάζονταν στα υποστατικά κατά παράβαση της Νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία και εξέδωσαν προς τους τρεις εργοδότες τους σχετικές ειδοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν και μέλη του ΤΑΕ και της ΥΚΑΝ Λάρνακας, καθώς και μέλη του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Λάρνακας.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top