ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, το Κυπριακό και η εισβολή στη Συρία στις επαφές ΥΠΕΞ στην Ολλανδία

Οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, το Κυπριακό και η εισβολή στη Συρία στις επαφές ΥΠΕΞ στην Ολλανδία

Οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, το Κυπριακό, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, όπως επίσης και τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ, αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ολλανδό ομόλογό του, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιήσει στην Ολλανδία.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο κ. Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα το βράδυ στην Ολλανδία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, ανεφέρεται, θα πραγματοποιήσει κατʼ ιδίαν συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογό του Stef Blok, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ολλανδίας.

«Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, το Κυπριακό, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην ευρύτερη περιοχή η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, όπως επίσης και τρέχοντα ευρωπαϊκά θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας της ΕΕ», προστίθεται.

Η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Ολλανδό ομόλογό του θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων στο Laiden, μετά το πέρας της οποίας θα ξεναγηθούν αμφότεροι στην έκθεση κυπριακών αρχαιοτήτων με τίτλο “Cyprus - A Dynamic Island”, η οποία φιλοξενείται στο Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Chile Eboe-Osuji, ενώ αμέσως μετά θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή παράδοσης τριών έργων του Κύπριου καλλιτέχνη Λευτέρη Ολύμπιου ως Εθνικό Δώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολούθως, θα μεταβεί στην έδρα του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), όπου θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Fernando Arias. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής, 11 Οκτωβρίου, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top