Τα είπαν τηλεφωνικώς Αναστσιάδης- Μέρκελ- Ανησυχεί η Καγκελάριος για τις τουρκικές δραστηριότητες

Τα είπαν τηλεφωνικώς Αναστσιάδης- Μέρκελ- Ανησυχεί η Καγκελάριος για τις τουρκικές δραστηριότητες

Την ανησυχία της για τις τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανάγκη να επικρατήσει το διεθνές δίκαιο, εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.


Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Καγκελάριο της Γερμανίας απόψε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ενημέρωσε την Καγκελάριο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και συζήτησαν σχετικά με την επικείμενη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις, και για την εξελισσόμενη τουρκική εισβολή και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, στη Συρία, προσθέτει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Κατά τη συνομιλία, σημειώνει, «η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε την ανησυχία της για τις τουρκικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ και την ανάγκη να επικρατήσει το διεθνές δίκαιο».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE