ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πάρκα 'κολάσεως' ακατάλληλα για τα παιδιά - 'Σύνεργα' και προφυλακτικά πεταμένα διπλα απο παιδικά παιχνίδια -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πάρκα 'κολάσεως' ακατάλληλα για τα παιδιά - 'Σύνεργα' και προφυλακτικά πεταμένα διπλα απο παιδικά παιχνίδια -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πόσο σημαντικό είναι ενας γονιός να παίρνει το παιδί του στο πάρκο ή την παιδική χαρά και να νιώθει ασφάλεια τόσο οσον αφορά τις κατασκευές-παιχνίδια του πάρκου, όσο και απο πλευράς υγείας!

Της Έλενας Τσιακούπη

Ωστόσο στην Κύπρο μας, ίσως καποια πάρκα, αν όχι τα περισσότερα, θεωρούνται "ακατάλληλα". Αρκετές είναι οι καταγγελίες που γινονται απο πολίτες μέσα απο το Facebook, για την κατάσταση σου επικρατεί σε διάφορους τέτοιους χώρους ανά το Παγκύπριο.

Ενα τέτοιο πάρκο 'κολάσεως' , ισως κάποιος να το χαρακτήριζε έτσι, είναι και ένα πολυ ωραίο δημόσιο πάρκο στον Δήμο Στροβολου (πάρκο Αχαΐας).

Σύμφωνα με τον κ.Γιώργο Μεσαρίτη , ο οποίος έκανε γνωστό και το γεγονός 'τη νύχτα περιμετρικά της παιδικής χαράς συμβαίνουν δραστηριότητες ασυμβατες με τον χώρο. Και οι δράστες αφήνουν τα σκουπίδια τους για να παίξουν τα παιδιά την επόμενη μέρα μαζί τους'.

Αυτά τα 'σκουπίδια' στα οποία αναφέρεται δεν είναι μόνο κουτιά απο χυμους, πατατάκια και σνακς , αλλά και αντικείμενα 'ακατάλληλα' για ανηλίκους οπως χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, συριγγες για οποιαδήποτε χρήση.

Παρότι οπως αναφέρει ο κ.Μεσαρίτης σε ανάρτηση του 'τα έχω καθαρίσει, όμως ο Δήμος θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος άμεσα'.

Τα σχόλια κατω απο την ανάρτηση του επεσαν βροχή. Ενας κύριος απάντησε: 'Ασε φίλε, οποιο παρκο επισκεφτείς οποιουδήποτε χωριού, αυτη ειναι η κατάσταση. Μου κάνει εντύπωση που δεν βρήκες κουτάκια μπύρας και μπουκάλες οινοπνεύματος αφου ελκύουνε νεαρόκοσμο τις νυχτες προκαλώντας και ηχορύπανση'. 

Καποια άλλη κυρία σημειώνει ότι οι Αρχές δεν υπολογίζουν τις καταγγελίες ωστε να επιληφθούν του θέματος: 'Πηγα προσωπικα στον Δημο δυο φορες, πήρα τηλ πεντε φορες, ακομα θα επιληφθούν του προβληματος'.

Εν τέλει, το συμπεράσμα είναι ένα, η κατάσταση σε κάποια πάρκα είναι μη κατάλληλη για τα παιδιά. Ταυτόχρονα γεννιούνται πολλά ερωτήματα. Ένα απο αυτά και το εξής: Μετά απο τόσες καταγγελίες, οι Αρχές ποιες κινήσεις κάνουν για ασφαλή και καθαρά πάρκα για τα παιδιά;

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top