ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Παπαγιάννης: «Τα κονδύλια που δίνονται στους μετανάστες ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ»

Λ. Παπαγιάννης:  «Τα κονδύλια που δίνονται στους μετανάστες  ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ»

Για τα τεράστια κύματα μεταναστών που φτάνουν στην Κύπρο, τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης.

Ο κ. Παπαγιάννης, παραβρέθηκε στην συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εσωτερικών. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ο κ. Παπαγιάννης, πως  έχουν συζητηθεί τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πολεοδομία και το Κτηματολόγιο, καθώς και μια σειρά άλλων παραμέτρων που αφορούν το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα έχει πει ο Υπουργός και αφορούν το ζήτημα της μετανάστευσης, αναφέροντας πως  «τα τελευταία τρία χρόνια, από την είσοδο του στην Βουλή, το Κίνημά μας έχει σταθεί με πολύ έντονο τρόπο απέναντι σε ότι αφορά τα κονδύλια που σπαταλούνται από το κράτος για στήριξη των μεταναστών, είτε παράνομων, είτε νόμιμων».

«Αυτό που έχει διαφανεί, είναι ότι με δημόσια παραδοχή του Υπουργού Εσωτερικών, τα εκατομμύρια που δίνονται στους παράνομους μετανάστες, μέσω διάφορων υπουργείων, ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ» ανέφερε κατηγορηματικά ο κ. Παπαγιάννης, για να δηλώσει πως «πρέπει να αντιληφθεί ο κάθε απλός πολίτης, ότι τα όσα λέγονται περί ευρωπαϊκών κονδυλίων είναι η μισή αλήθεια».

Όσο αναφορά τον αριθμό των μεταναστών που φιλοξενεί η χώρα μας, ο κ. Παπαγιάννης, τόνισε πως  «με παραδοχή του Υπουργού Εσωτερικών, ο ίδιος έχει τονίσει ότι η Κύπρος, η Ελλάδα και η Μάλτα είναι επί της ουσίας οι χώρες που λαμβάνουν όλο το βάρος από το πρόβλημα που υπάρχει στη Μέση Ανατολή και ο αριθμός των λαθρομεταναστών που φιλοξενεί η χώρα μας, σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, κατ’ αναλογία πληθυσμού, είναι πολλαπλάσιος».

«Η μικρή λοιπόν Κύπρος», συνεχίζει ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, «δέχεται τεράστια κύματα μεταναστών, οι περισσότεροι από αυτούς είναι παράνομοι μετανάστες, όμως, αντί να υπάρχει μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, βλέπουμε εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, να στηρίζουν αυτούς τους παράνομους μετανάστες».

Κλείνοντας την δήλωση του, ο Λίνος Παπαγιάννης τοποθετήθηκε επικριτικά για την πολιτική του κράτους αιτιολογώντας πως  «επειδή τις τελευταίες μέρες έχουν συζητηθεί διάφορα θέματα για έλλειψη οικονομικών πόρων που θα μπορούσαν να καλύψουν άλλες ανάγκες, να δηλώσουμε ότι με αυτές τις παραδοχές υπάρχει άμεση ανάγκη να αλλάξει η πολιτική του κράτους και επιτέλους η πολιτεία να αντιληφθεί ότι πρέπει πρωτίστως να στηρίξει τους πολίτες αυτής της πατρίδας».

Ανδρέας Πογιατζή 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top