ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Οφείλουμε πάντοτε να υπηρετούμε τους πολίτες με ανιδιοτέλεια

ΚΥΠΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: Οφείλουμε πάντοτε να υπηρετούμε τους πολίτες με ανιδιοτέλεια

Στην Πάφο πραγματοποιήθηκε φέτος η εκδήλωση «Ημέρα της Αστυνομίας» στην παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας, Κύπρου Μιχαηλίδη, της Επάρχου Πάφου, τοπικών και θρησκευτικών παραγόντων, μελών της δύναμης και πλήθους κόσμου.

Η εκδήλωση,  ξεκίνησε στις 10 το πρωί του Σαββάτου 2/11 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 το απόγευμα, και περιλαμβάνει επιδείξεις με θαλάσσια και εναέρια μέσα, τους ανιχνευτικούς σκύλους και τους πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε σε χαιρετισμό του πως η  συγκεκριμένη καθιερωμένη πλέον εκδήλωση, εντάσσεται στο πλαίσιο των πολλαπλών δράσεων που υλοποιούν καθημερινά, με στόχο να είναι  πιο κοντά στον πολίτη. Επιδιώκουμε να έχουμε με την κοινωνία των πολιτών, τα οργανωμένα σύνολα, αλλά και απευθείας με τον απλό πολίτη, μια συνεχή αμφίδρομη σχέση, είπε.

Η Αστυνομία σήμερα, συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, καλείται να ανταποκριθεί σε αυξημένα καθήκοντα και σε ιδιόμορφες συνθήκες, όπου το σοβαρό έγκλημα προσλαμβάνει νέες μορφές απειλώντας τις σύγχρονες κοινωνίες, τους πολίτες, τις ευάλωτες ομάδες. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, η Αστυνομία είναι Οργανισμός με βαθιά κοινωνική αντίληψη και ευαισθησία. Ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, οφείλουμε πάντοτε να υπηρετούμε τους πολίτες με ανιδιοτέλεια, αφοσίωση και αυστηρή προσήλωση στις αρχές που διέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων και της αποστολής μας, ανέφερε.

Επειδή όμως, η κάθε σχέση είναι αμφίδρομη, αναμένουμε είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, από τους πολίτες πως θα επιδεικνύουν με τη σειρά τους, πνεύμα συνεργασίας και εποικοδομητική συμπεριφορά έναντι στην Αστυνομία, κατά τρόπο που να επιτυγχάνονται υψηλά επίπεδα ασφάλειας, ευνομίας και ευταξίας.

Γι’ αυτό κάλεσε όλους τους πολίτες, να συστρατευθούν μαζί με την Αστυνομία στον κοινό αγώνα που επιδιώκουν για το καλό της κοινωνίας και της πατρίδας μας, ώστε όλοι οι πολίτες, αυτόχθονες και φιλοξενούμενοι από άλλες χώρες, να μπορούν να διαβιούν σε ένα ευνομούμενο κράτος.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως μέσα από αντιξοότητες, κακουχίες, άδικες πολλές φορές επικρίσεις και επικίνδυνες αποστολές, ο αστυνομικός καλείται να προστατεύσει τη ζωή την περιουσία, την τιμή και την υπόληψη του πολίτη. Το έγκλημα και οι εγκληματίες, συνεχώς εξελίσσονται, χρησιμοποιώντας δράσεις, μέσα και εξοπλισμούς, που θέτουν σε πραγματικό και σοβαρό κίνδυνο τα μέλη μας, συμπλήρωσε.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο τρανό παράδειγμα τέτοιων μελών της δύναμης , στους οποίους  απέδωσε μάλιστα τις τιμές που τους αξίζουν. Πρόκειται σημείωσε,  για τους  Λοχίες 70, Γιώργος Γεωργίου και 4080, Χριστόφορος Νικολάου, οι οποίοι τραυματίστηκαν εν ώρα καθήκοντος, τον Μάιο του 2018. 

Ο Γιώργος και ο Χριστόφορος, όπως είπε, υψώνοντας το παράστημά τους κατά του οργανωμένου εγκλήματος δέχτηκαν τα πυρά αδίστακτων κακοποιών σε περιοχή στη Λεμεσό, κατά την εκτέλεση του υπηρεσιακού τους καθήκοντος. Στους δύο αστυνομικούς μάλιστα στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε το μετάλλιο της ανδραγαθίας 

Εξάλλου σε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Πάφου, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Δημητριάδης ανέφερε ότι το έργο της Αστυνομίας είναι πολυδιάστατο και πολύμορφο και πως η Αστυνομία προστατεύει την κοινωνία και συμβάλει στην δημιουργία μιας ευνομούμενης Πολιτείας.

Επιπρόσθετα ο κ. Δημητριάδης είπε πως οι δείκτες εγκληματικότητας στην χώρα μας είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη και η Κύπρος αποτελεί μια από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου. Εξέφρασε μάλιστα ικανοποίηση γιατί η Αστυνομία Κύπρου ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σημερινής μας κοινωνίας. 

 Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσική, επιδείξεις, αλληλοενημέρωση και παιχνίδι για τα παιδιά. Επίσης στο πλαίσιο της εκδήλωσης  έγινε ενημέρωση , για τα τμήματα και τον εξοπλισμό της Αστυνομίας, ενώ η εκδήλωση συνεχίζεται  με ψυχαγωγία με μουσική και τραγούδια από τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας, τον μουσικοσυνθέτη, τραγουδιστή Μιχάλη Χατζημιχαήλ και την τραγουδίστρια Δήμητρα Χατζημιχαήλ.

Τα παιδιά που επισκέπτονται  την εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγηθούν με ξυλοπόδαρο, ζωγραφική προσώπου και άλλες εκπλήξεις.  

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top