ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία έβαλε στόχο να γίνει η τρίτη χώρα στον κόσμο με ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο

Η Τουρκία έβαλε στόχο να γίνει η τρίτη χώρα στον κόσμο με ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο

Τίποτα φαίνεται να μην την σταματά, αφου πλεον με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει η Τουρκία την προσπάθεια κατασκευής ενός πυροβόλου, το οποίο σε πρώτη φάση προορίζεται για το Πολεμικό Ναυτικό της γειτονικής χώρας και θα εκτοξεύει βλήματατου με ηλεκτρομαγνητισμό.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα navaltoday.com, το εγχώρια σχεδιασμένο και κατασκευασμένο τουρκικό πυροβόλο Sahi 209 block ii είναι πολύ κοντά στο να ενσωματωθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία του σε πολεμικό πλοίο του Τουρκικού Στόλου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές.

Εάν και όταν γίνει αυτό, η Τουρκία θα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο που θα κάνει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκυρα ξεκίνησε τις προσπάθειες σε αυτό τον τομέα από το 1972, αλλά το πρώτο πειραματικό μοντέλο πυροβόλου κατασκευάστηκε το 2008.

Η εταιρεία που το κατασκευάζει προχώρησε σε επίδειξη στις αρχές Οκτωβρίου. Στην έκδοση block ii το πυροβόλο Sahi 209 έχει ισχύ 10 Megajoule και με αυτή μπορεί να εκτοξεύσει ένα βλήμα βάρους 300 γραμμαρίων σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε αποστάσεις μέχρι και 50 χιλιομέτρων.

 

ΑΠΟ : newsbeast.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top