ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Φέρονται να πήγαν για... μασάζ και κινδυνεύουν μέχρι και με φυλάκιση 10 ετών -'Θα μου κλείσουν το σπίτι' έλεγε ο ύποπτος

ΚΥΠΡΟΣ: Φέρονται να πήγαν για... μασάζ και κινδυνεύουν μέχρι και με φυλάκιση 10 ετών -'Θα μου κλείσουν το σπίτι' έλεγε ο ύποπτος

Ολίγοι μέχρι ελάχιστοι γνωρίζουν για την τροποποίηση του νόμου του 2014 (Ν. 60(I)/2014), περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Προσώπων και της Προστασίας των Θυμάτων, που έγινε στις 26 Ιουλίου του 2019.

Tης Χριστιάνας Τσαγγάρη

Με βάση τoν τροποποιητικό νόμο (Ν. 117(I)/2019), ο πελάτης, ο οποίος αναζητά και αγοράζει υπηρεσίες εμπορίας μπαίνει στην ίδια μοίρα με το διακινητή των θυμάτων, ο οποίος στρατολογεί, εκπορνεύει ή εκμεταλλεύεται με άλλο τρόπο τα θύματα, τον εργοδότη, ο οποίος μισθώνει τις υπηρεσίες που αναγκάζονται να παρέχουν τα θύματα, τον ιδιοκτήτη κέντρου ή άλλου χώρου διασκέδασης και αναψυχής όπου εκτίθενται τα θύματα σε εκμετάλλευση και άλλο πρόσωπο το οποίο εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στην αλυσίδα εμπορίας.

Μάλιστα, σε περίπτωση καταδίκης του υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα δέκα χρόνια ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις 50 χιλιάδες ευρώ ή και στις δυο αυτές ποινές.

Σε περίπτωση που το θύμα είναι παιδί υποκειται σε ποινή φυλάκισης διά βίου ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις 100 χιλιάδες ή και στις δυο ποινές.

Στην υπόθεση για την εμπορία προσώπων που διερευνά το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων από τις 29 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά πελάτες οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Την Πέμπτη (07/11) στο εδώλιο ως ύποπτοι βρέθηκαν και οι τρεις πελάτες που “πιάστηκαν” από την Αστυνομία στα δυο διαμερίσματα που παρείχαν υπηρεσίες... μασάζ.

Ο ένας πελάτης εμφανίστηκε ψυχικά καταβεβλημένος και ενώ έμπαινε στη δικαστική αίθουσα σιγοψιθύρισε, απορημένος 'γιατί εγώ τώρα να βρίσκομαι εδώ, θα μου κλείσουν το σπίτι, που να ήξερα ότι πρόκειται για εμπορία προσώπων, εγώ όταν πήγα στην κοπέλα δεν κατάλαβα τίποτε'.

Τα σημαντικά εδάφια του τροποποιητικό νόμο:

 

Διαβάστε ολόκληρο τον τροποποιητικό Νόμο περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Προσώπων και της Προστασίας των Θυμάτων ΕΔΩ και το νόμο του 2014 ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top