ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πληροφορίες στην Αστυνομία για το σκηνικό της ‘νύκτας’ - «Θα αναλάβω προστασία χωρίς χρήματα»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πληροφορίες στην Αστυνομία για το σκηνικό της ‘νύκτας’ - «Θα αναλάβω προστασία χωρίς χρήματα»

Από την περασμένη Κυριακή (03/11) που σημειώθηκε η εγκληματική ενέργεια με αποτέλεσμα τον πυροβολισμό 30χρονου Σύρου στο κεφάλι, η Αστυνομία λαμβάνει και αξιολογεί διάφορες πληροφορίες που αφορούν την… νυκτερινή ζωή στη Λευκωσία.

Του Φάνη Μακρίδη

Είναι χαρακτηριστικό ένα περιστατικό που σημειώθηκε εντός της εβδομάδας και στο οποίο πρωταγωνίστησε άτομο που ενεχόταν στο επεισόδιο και συνδεόταν με το θύμα. Το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να μίλησε σε ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και να τους ανέφερε πως αν τους ζητηθούν χρήματα για προστασία από οποιονδήποτε, να αρνηθούν. «Θα αναλάβω προσωπικά την προστασία σας χωρίς χρήματα» φέρεται να είπε.

Φέρονται μάλιστα, βάσει μαρτυριών που ακούστηκαν στο δικαστήριο στο πλαίσιο του αιτήματος της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους, να ανέφεραν το μοιραίο βράδυ πως αναλαμβάνουν προστασία και διαχείριση του νυκτερινού κέντρου Plus. Οπόταν εύκολα μπορούν να γίνουν οι συσχετισμοί…

Την ίδια στιγμή η Αστυνομία κλήθηκε να διαχειριστεί πληροφορίες περί προπαρασκευής οργανωμένων αντιποίνων από ομάδα Σύρων. Οι τελευταίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να εκδικηθούν τον μοιραίο τραυματισμό του 30χρονου ομοεθνή τους.

Πάντως, το μόνο που έπραξαν μέχρι τώρα οι Σύροι, ήταν να προβούν σε μια κίνηση με συμβολισμό το βράδυ της Κυριακής (03/11) και συγκεκριμένα λίγες ώρες μετά τον μοιραίο επεισόδιο. Όπως έγραψε το ThemaOnline, εμφανίστηκαν ομαδικά κοντά στο σημείο όπου ρίφθησαν οι πυροβολισμοί, ενώ μετέβησαν και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν ο συμπατριώτης τους.

Να υπενθυμίσουμε ακόμη το δημοσίευμα μας τη περασμένης Δευτέρα (04/11). Όπως αποκαλύψαμε, 'από την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου η Αστυνομία Κύπρου παρουσιαζόταν βέβαιη πως προπαρασκευαζόταν κτύπημα από μέλη ομάδων που εμπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα'. Σημειώναμε ακόμη πως υπό τον τίτλο «διενέργεια εγκληματικών ενεργειών» ο διευθυντής του ΤΑΕ Αρχηγείου Χριστόφορος Μαυρομμάτης, πληροφορούσε γραπτώς ότι «μέλη των εγκληματικών ομάδων που εμπλέκονται με το Οργανωμένο Έγκλημα, προγραμματίζουν τη διενέργεια εγκληματικών ενεργειών».

Είναι προφανές πως η έκτακτη ανάκληση προσωπικού της Αστυνομίας στη Λευκωσία το βράδυ της Παρασκευής (08/11) –που κρίθηκε ως υπερβολική κίνηση, χωρίς ευρεία ανταπόκριση - είχε να κάνει με τις πιο πάνω πληροφορίες.

Το θετικό είναι ότι το σώμα δεν μένει απαθές μπροστά στα όσα συμβαίνουν, ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγονται οι υπερβολές…

* H κύρια φωτογραφία είναι από το δημοσίευμα της περασμένης Δευτέρας (04/11), μέσω του οποίου αποκλύπταμε ότι η Αστυνομία περίμενε 'κτύπημα' από εγκληματική οργάνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top