Κουτσοκούμνης: «Δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής Τουρκοκυπριακών ομάδων στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ…»

Κουτσοκούμνης: «Δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής Τουρκοκυπριακών ομάδων στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ…»

Σημαντικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ 1 «Μέρα Μεσημέρι», σχετικά με την απόφαση της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να στείλει επιστολή σε UEFA και FIFA για ένταξη στην ΚΟΠ.

Ο κύριος Κουτσοκούμνης σχολίασε τα όσα λέγονται για συμμετοχή Τουρκοκυπριακών ομάδων σε πρωταθλήματα της ΚΟΠ:

«Για τα προσεχή χρόνια, δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής Τουρκοκυπριακών ομάδων τα Πρωταθλήματα της ΚΟΠ. Θα λειτουργούν όπως η δική μας ΣΤΟΚ, που έχουν την εποπτεία αλλά δεν επεμβαίνουμε».

Δεν υπάρχει σκέψη στο τραπέζι για συμμετοχή της πρωταθλήτριας των Τουρκοκυπριών στο πρωτάθλημα της ΚΟΠ. Υπάρχει η επιθυμία των Τουρκοκυπρίων η πρωταθλήτρια τους να συμμετέχει σε κάποιο θεσμό, όπως για παράδειγμα η ασπίδα, αλλά είναι δύσκολο να γίνει με τα σημερινά δεδομένα.

Οι Τουρκοκύπριοι κτύπησαν αρκετές φορές την πόρτα της FIFA για αναγνώριση ή για καθεστώς ειδικών  συνθηκών αλλά πήραν απάντηση πως μόνο ως μέλη της ΚΟΠ μπορούν να αναγνωριστούν».

Ο κύριος Κουτσοκούμνης πρόσθεσε πως υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να συζητηθούν, όπως οι διαιτητές, οι παρατηρητές, οι προπονητές και η συμμετοχή Τουρκοκυπριακών ομάδων σε κάποιο θεσμό της ΚΟΠ σε κατοπινό στάδιο. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.