ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: 'Θα κάψουμε τα σπίτια μας, να βρουν στάχτη' -Η πρώτη οργίλη αντίδραση των πολιτών -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: 'Θα κάψουμε τα σπίτια μας, να βρουν στάχτη' -Η πρώτη οργίλη αντίδραση των πολιτών -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έντονες οι αντιδράσεις των πολιτών για τη λειτουργία της πλατφόρμας διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ενυπόθηκων ακινήτων, στην οποία μπορεί κάποιος να συμμετάσχει, όπου και αν βρίσκεται, χωρίς τη φυσική του παρουσία, με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, που άρχισε από τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου με βάση το υπουργικό διάταγμα.

Tης Χριστιάνας Τσαγγάρη

Στην σελίδα του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις τα σχόλια πέφτουν βροχή και αποδίδουν το κλίμα που επικρατεί. Μέλη του Κινήματος αλλά και άλλοι πολίτες εκφράζουν την οργή τους και κρούουν απελπισμένοι των κώδωνα του κινδύνου να μείνουν άνθρωποι και οικογένειες με παιδάκια στους πέντε δρόμους.  Τα πιο χαρακτηριστικά σχόλια είναι από αυτός που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι αναφέροντας: 'Θα τα κάψουμε (τα σπίτια μας) να βρουν στάχτη', 'Θα πέσουν βόμβες'.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ: 

 

Τι σημαίνουν για τους δανειολήπτες οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Σύμφωνα με το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις, 'δυστυχώς ανατρέπονται όλα. Το σύστημα, δηλαδή ένα διαδικτυακό πρόγραμμα θα διενεργεί πλειστηριασμούς ενυπόθηκων ακινήτων, απρόσωπα εκ μέρους των ενυπόθηκων δανειστών. Οι ενυπόθηκοι δανειστές μπορούν να είναι πιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων, λοιπές εταιρείες και ιδιώτεςΆγνωστοι θα πλειοδοτούν για τα σπίτια, την μικρή επαγγελματική στέγη και θα τα αγοράζει αυτός που θα πλειοδοτήσει την πιο ψηλή προσφορά. Θα ενημερώνεται ο δανειολήπτης ότι πωλήθηκε το σπίτι του δίχως να μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε. Μπορούν να εκποιηθούν ακίνητα, σύμφωνα με τις νέες νομοθεσίες, και αν ακόμα εκκρεμεί δικαστική απόφαση'.

Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις προσθέτει 'θεωρούν ότι θα μειωθούν τα ΜΕΔ με την ισχύ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών κάτι για το οποίο αμφιβάλλουμε. Δεν θα είναι δυνατή η αναστολή της εκποίησης όπως κάναμε μέχρι τώρα (σημ. εννοεί με τους φυσικούς πλειστηριασμούς). Εμείς ως κίνημα δεν πρόκειται να αφήσουμε να ξεπουλιούνται οι περιουσίες μας δίχως αντίδραση. Μελετούμε μέτρα και τρόπους αντίδρασης.

Πώς θα γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Διαχειριστής του Ηλεκτρονικού Συστήματος Πλειστηριασμού είναι η ACB E-AUCTIONS LTD και οι πλειστηριασμοί θα αρχίσουν σε ένα μήνα, σύμφωνα με τον νόμο.

Τη διαδικασία διαχείρισης και διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναλαμβάνουν Υπάλληλοι Πλειστηριασμού, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Πλειστηριασμού.

Διατίθενται προς πλειστηριασμό όλων των ειδών τα ακίνητα όπως κατοικία, επαγγελματικός χώρος, κατάστημα, γραφείο, θέση στάθμευσης (parking), αποθήκη, βιομηχανικός-βιοτεχνικός χώρος, οικόπεδο, οικόπεδο με κτίσμα, αγροτεμάχιο, αγροτεμάχιο με κτίσμα και ξενοδοχειακή μονάδα.

Συμμετοχή υποψήφιου προσφοροδότη σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μπορεί να γίνει μέσω του συστήματος www.eauction-cy.com, στο οποίο απαιτείται εγγραφή.

Φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο Αρχείο Πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στον Έφορο Εταιρειών, αντίστοιχα, ταυτοποιείται μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (ΑΡΙΑΔΝΗ – CY Login).

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται μόνο εργάσιμη ημέρα, Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ., εκτός από τις δημόσιες αργίες.

Συγκεκριμένα, όλοι οι πλειστηριασμοί στο σύστημα ξεκινούν στις 10:00 π.μ. και διαρκούν για δύο ώρες (μέχρι τις 12.00) καθώς και κατά τις παρατάσεις του χρόνου εφόσον προκύψουν (μέχρι ακόμα μία ώρα). Αυτή είναι η πρώτη φάση του πλειστηριασμού.

Ακολούθως, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, σε περίπτωση που υπάρχει υποψήφιος(οι) προσφοροδότης(ες) με προνομιακό καθεστώς, ακολουθεί δεύτερη φάση υποβολής προσφορών δεκαπέντε (15) λεπτών μεταξύ υποψήφιων προσφοροδοτών με προνομιακό καθεστώς μόνο.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top