ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παραδοχή ότι ο ΔΗΣΥ ήταν πελάτης της NCIS – Δημητρίου: «Όντως τις κάμερες τις έχει εγκαταστήσει ο κ. Άβνι» - VIDEO

Παραδοχή ότι ο ΔΗΣΥ ήταν πελάτης της NCIS – Δημητρίου: «Όντως τις κάμερες τις έχει εγκαταστήσει ο κ. Άβνι» - VIDEO

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραδέχθηκε δημοσίως -μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline- ότι πράγματι είχε πελατειακές σχέσεις με την NCIS, η οποία σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της Αστυνομίας Κύπρου πωλεί κατασκοπευτικά όργανα.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, κλήθηκε την Πέμπτη (21/11) να τοποθετηθεί για σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας στην εκπομπή του SIGMA «Μεσημέρι και Κάτι», με την δημοσιογράφο Μαρίνα Χατζηκώστα.

Ανέφερε, λοιπόν, ότι πράγματι η εν λόγω εταιρεία τοποθέτησε κάμερες ασφαλείας στο μέγαρο του ΔΗΣΥ, αν και εξέφρασε διαφωνία για τον όρο «πελατειακές σχέσεις» που είχαμε χρησιμοποιήσει στο ρεπορτάζ μας.

Είπε ο κ. Δημητρίου: «Όντως τις κάμερες στο μέγαρο του Δημοκρατικού Συναγερμού τις έχει εγκαταστήσει η εταιρεία του προέδρου της εβραϊκής κοινότητας, του κ. Άβνι, στη βάση προσφορών. Κι έναν χρόνο μετά όταν ανακαινίστηκε το κτήριο και υπήρχε η ανάγκη για περισσότερα σημεία ελέγχου, είναι άλλη εταιρεία που έκανε την εγκατάσταση συμπληρωματικών καμερών, στη βάση –πάλι- προσφορών. Άρα το ‘πελατειακές σχέσεις’ παραπέμπει αλλού».

Η συνάδελφος Μαρίνα Χατηκώστα, πάντως, συμφώνησε με τον όρο «πελατειακές σχέσεις», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Γιατί, αυτό σημαίνει πελατειακές σχέσεις κανονικά».

Δείτε το VIDEO:

Όπως γράψαμε την Τετάρτη (20/11) σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ίδια η Αστυνομία Κύπρου, οι σχέσεις μεταξύ ΔΗΣΥ και NCIS, πίσω από την οποία βρίσκεται ο κ. Αβραάμ Σαχάκ Άβνι, είναι πελατειακές και χρονολογούνται –τουλάχιστον- από το 2016.

Αυτό αναφέρεται σε 25σελιδο ενημερωτικό σημείωμα που ετοίμασε υπαστυνόμος της αστυνομικής δύναμης για λογαριασμό ανώτερου αξιωματικού του σώματος στις 12 Σεπτεμβρίου του 2016 (την ύπαρξη σημειώματος αποκαλύψαμε τον Φεβρουάριο του 2017).


Στο πελατολόγιο που έχει παραδώσει η ίδια η εταιρεία στην Αστυνομία αναφέρεται μεταξύ άλλων πως στο πελατολόγιό της είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός. «DIMOKRATIKOS SYNAGERMOS BUILDING – NICOSIA - INSTALATION SECURITY SYSTEM» σημειώνεται στο έγγραφο. Να αναφέρουμε ακόμη πως σύμφωνα με την ίδια έκθεση της Αστυνομίας, η NCIS πωλεί λογισμικά, ενώ ασχολείται με «πώληση κατασκοπευτικών οργάνων (spy security products)». Την Τρίτη (19/11), μάλιστα, το ThemaOnline δημοσιοποίησε e-mail που αποδεικνύει πως ο κ. Avni μιλούσε με την εταιρεία “The Hacking Team” από το 2013. Η ιταλική εταιρεία πωλούσε κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων γίνονται παράνομες παρακολουθήσεις.

Το ιστορικό των αποκαλύψεων του ThemaOnline:

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Στο ίδιο κτήριο με άλλη εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων η INTELLEXA

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Πληροφορίες για ‘σφήνα’ άλλης υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας – Απορρίπτει η Αστυνομία Κύπρου

 ΚΥΠΡΟΣ: Εταιρείες παρακολουθούν πολίτες και πωλούν κατασκοπευτικές συσκευές –Η κυπριακή Αστυνομία γνωρίζει -ΕΓΓΡΑΦΑ

 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων φέρεται να πωλεί παράνομα κατασκοπευτικά όργανα στην Κύπρο

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Εταιρεία-φάντασμα η INTELLEXA που δηλώνει και βάση στην Λεμεσό –Έρευνα στον Έφορο Εταιρειών

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top