ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την τριμερή

Στο Βερολίνο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την τριμερή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την το πρωί της Κυριακής (24/11), στο Βερολίνο, όπου τη Δευτέρα (25/11), το βράδυ θα παρακαθίσει σε συνάντηση, υπό μορφή δείπνου, μαζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη  Μουσταφά Ακκιντζί.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στο Βερολίνο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο Διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Πρέσβης Κυριάκος Κούρος και το μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Παντελής Παντελίδης.

Όπως μετέδωσε χθες το ΚΥΠΕ, στο Βερολίνο θα βρίσκεται, ως αναμένεται, μαζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ, η Ειδική του Απεσταλμένη Τζέιν Χολ Λουτ, αλλά δεν θα μεταβεί εκεί για την τριμερή συνάντηση ούτε η Ειδική Αντιπρόσωπός του ΓΓ του ΟΗΕ και Αναπληρώτρια Ειδική του Σύμβουλος Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, αλλά ούτε και οποιοδήποτε άλλο μέλος της ομάδας της αποστολής των καλών υπηρεσιών του ΓΓ στην Κύπρο, που ασχολείται με το Κυπριακό.

Χθες Παρασκευή (22/11), ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βλέπει τη συνάντηση στο Βερολίνο ως μια ευκαιρία και μεταβαίνει έχοντας την πολιτική βούληση να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top