ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο πολιτικό λόγο για την έμφυλη βία στοχεύει να εκφέρει το Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών

Νέο πολιτικό λόγο για την έμφυλη βία στοχεύει να εκφέρει το Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών

Την πρώτη του δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή νέου πολιτικού λόγου για την έμφυλη βία, η οποία σύμφωνα με το ίδιο, παράγεται, ασκείται και ομαλοποιείται σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και κοινωνίας και σε όλους τους τομείς της δημόσια και της ιδιωτική ζωής και που βασίζεται πρωτίστως στην πατριαρχία.

Σε ανακοίνωση του Δικτύου αναφέρεται ότι «είμαστε Δίκτυο γυναικών και όχι γυναικεία οργάνωση». Αυτό που μας φέρνει κοντά, προστίθεται, «είναι η αγανάκτηση που νιώθουμε για τη βία κατά των γυναικών και η διάγνωση της πατριαρχίας ως καθεστώτος που οπλίζει, εξορθολογεί και ομαλοποιεί τις βιαιότητες».  Αφετηρία μας, συνεχίζει, «είναι η γνώση της άρνησης των αρμόδιων αρχών να ανακόψουν τη βία κατά των γυναικών. Η καθεμιά που μπαίνει στο δίκτυο φέρνει μαζί της ακόμη μια σκοπιά για την αναλγησία του συστήματος και προσθέτει στο Δίκτυο γνώση».

Το Δίκτυο είναι μια «ομάδα αξιόλογων γυναικών, από όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες αλλά και πολιτικούς χώρους, Κύπριες και μετανάστριες, στοχεύουμε να δώσουμε έκφραση και πολιτική υπόσταση στην αποσιωπημένη μέχρι σήμερα φωνή των γυναικών». Να προκαλέσουμε, αναφέρεται, «ένα νέο κοινωνικό διάλογο με εμπειρογνωμοσύνη και διαφάνεια στην κοινωνία των πολιτών, και ειδικότερα στην κοινωνία των γυναικών, οργανωμένων ή μη οργανωμένων, που είναι αποκλεισμένες πολιτικά και κοινωνικά και δεν ακούγονται».

Στοχεύουμε, σημειώνεται μεταξύ άλλων, «να παράγουμε νέο πολιτικό λόγο για την έμφυλη βία που παράγεται, ασκείται και ομαλοποιείται σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και κοινωνίας και σε όλους τους τομείς της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής και που βασίζεται πρωτίστως στην πατριαρχία».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top