ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόρισμα για το θάνατο Στυλιανού: Αυθόρμητη στάση εργασίας από τους λειτουργούς κοινωνικής ευημερίας

Πόρισμα για το θάνατο Στυλιανού: Αυθόρμητη στάση εργασίας από τους λειτουργούς κοινωνικής ευημερίας

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας διάρκειας μιας ώρας προχώρησαν οι λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας παγκύπρια. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του κλάδου της ΠΑΣΥΔΥ Ιωσήφ Μιχαήλ στις 1600 την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, στο ίδρυμα της ΠΑΣΥΔΥ στη Λεμεσό, για να ληφθεί απόφαση για 24ωρη απεργία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια συνεδρίας που είχε το ΔΣ του κλάδου στο οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ Λευκωσίας, «ενημερωθήκαμε ότι οι συνάδελφοι παγκύπρια, στα τοπικά γραφεία κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και κάποια ιδρύματα προχώρησαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, με την στάση εργασίας τους οι λειτουργοί εκφράζουν «κατ’ αρχήν σεβασμό προς τον άδικο θάνατο ενός νεαρού παιδιού». Δεύτερον, είπε, «συμπαράσταση προς τους συναδέλφους, οι οποίοι έχουν θυματοποιηθεί και έχουν ουσιαστικά κατηγορηθεί ότι ευθύνονται για τον θάνατο του».

Ενημέρωσε επίσης ότι σε συνεδρία που είχε ο κλάδος στο οίκημα της ΠΑΣΥΔΥ έχουμε αποφασίσει έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 1600, στο ίδρυμα της ΠΑΣΥΔΥ στη Λεμεσό, για να ληφθούν μέτρα.

Σε ερώτηση για τις εισηγήσεις που θα τεθούν ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Μιχαήλ είπε ότι θα τεθούν δύο εισηγήσεις στην ολομέλεια.
Η μία εισήγηση, ανέφερε, είναι 24ωρη απεργία και η δεύτερη εισήγηση, πρόσθεσε είναι να χειρίζονται οι λειτουργοί αριθμό φακέλων, παρόμοιο με την πρακτική των υπόλοιπων ανεπτυγμένων χωρών.  

«Επειδή θεωρούμαστε ότι είμαστε ευρωπαϊκή χώρα και πρέπει να συμπεριφερόμαστε ως ευρωπαϊκή χώρα σε όλες τις υπηρεσίες», είπε.
Διευκρίνισε ότι η πρακτική που υπάρχει στις αναπτυγμένες χώρες είναι ότι οι λειτουργοί μπορούν να χειριστούν μέχρι 20 φακέλους.

«Από την στιγμή που οι δικοί μας λειτουργοί χειρίζονται 100 και 120 φακέλους, θα κρατήσουμε τους 20, τους άλλους θα τους δέσουμε και θα τους πάρουμε πακέτο έξω από το Υπουργείο Εργασίας», είπε.

Υπάρχει, πρόσθεσε ο κ. Μιχαήλ, «αυτός ο υπέρμετρος φόρτος και αυτό πρέπει να σταματήσει κάποτε».

Σε ερώτηση αν έχει ζητηθεί κάποια συνάντηση με την Υπουργό απάντησε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του το ΔΣ του κλάδου τους τελευταίους έξι μήνες έχει επισκεφθεί όλα τα τοπικά γραφεία και ιδρύματα και έχει καταγράψει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην υπηρεσία.

«Ζητήσαμε προ πέντε μηνών συνάντηση με την Υπουργό, αλλά δεν ανταποκρίθηκε», ανέφερε. Μετά από πιέσεις, συνέχισε, «συναντήσαμε το Γενικό Διευθυντή, στο Υπουργείο Εργασίας, πριν από περίπου 15 μέρες, στον οποίο θέσαμε όλα αυτά τα προβλήματα και ότι πρέπει πλέον να δοθούν λύσεις, γιατί οι λειτουργοί κινδυνεύουν όλοι ουσιαστικά με αυτό το φόρτο εργασίας που χειρίζονται».

Σε ερώτηση ποια ήταν η απάντηση που έλαβαν, ανέφερε ότι «ο Γενικός Διευθυντής συμφώνησε ότι όντως υπάρχουν αυτά τα προβλήματα και ουσιαστικά κατέγραψε κάτω τις απόψεις μας».

Έδωσε το παράδειγμα του ότι οι λειτουργοί των ΥΚΕ εξυπηρετούν αυτή την στιγμή 6.500 πολιτικούς πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες, για τις ανάγκες των οποίων πρέπει να εκδώσουν κουπόνια και χρήματα κάθε μήνα.

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι δεν είναι αρμοδιότητα των λειτουργών του ΥΚΕ αυτό απάντησε «ακριβώς αυτό δεν έπρεπε να είναι κοντά μας», προσθέτοντας ότι είναι υποχρέωση του Υπουργείου Εσωτερικών.
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top