ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών μεταβαίνει ο Γ. Σαββίδης

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών μεταβαίνει ο Γ. Σαββίδης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, αναχωρεί μεθαύριο για τις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη βελγική πρωτεύουσα στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών, οι συζητήσεις θα εστιάσουν στο μέλλον της εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ, θέμα το οποίο περιλαμβάνεται στην Ατζέντα Στρατηγικής 2019–2024 και στους τρόπους ενίσχυσης της επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των Αρχών Επιβολής του Νόμου των κρατών μελών.
 
Ειδικότερα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την αποτελεσματική χρήση των νέων τεχνολογιών, τη διαχείριση και ανάλυση των πληροφοριών και τις μεθόδους διασυνοριακής συνεργασίας σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε μια κοινή, ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των απειλών.

Πρόσθετα, θα ενημερωθούν στο θέμα της προώθησης της εφαρμογής της διαλειτουργικότητας, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Φιλανδική Προεδρία. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντικό, καθότι η διαλειτουργικότητα θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις διωκτικές Αρχές, αφού θα επιτρέψει την ενιαία αναζήτηση μεταξύ των διαφόρων συστημάτων και βάσεων δεδομένων  των κρατών – μελών, για σκοπούς αποτελεσματικότερης καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών, οι Υπουργοί αναμένεται να υιοθετήσουν Συμπεράσματα Προεδρίας επί τριών θεμάτων, ήτοι τα δικαιώματα των θυμάτων, τα εναλλακτικά μέτρα κράτησης και την πρόοδο που επετεύχθη σχετικά με μελλοντικές οδηγίες στον τομέα της δικαιοσύνης και της ασφάλειας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top