ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Διεκδικεί ξανά την ηγεσία του ΑΚΕΛ ο Άντρος Κυπριανού - Όλα τα κυπριακά πρωτοσέλιδα

Διεκδικεί ξανά την ηγεσία του ΑΚΕΛ ο Άντρος Κυπριανού - Όλα τα κυπριακά πρωτοσέλιδα

Οι αντιδράσεις από την ανακοίνωση της συνένωσης δήμων και κοινοτήτων στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης, η απόφαση του Άντρου Κυπριανού να επαναδιεκδικήσει εκλογή στη θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ και η ανακοίνωση ότι το ΑΚΕΛ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για συνεργασίες εντός και εκτός Βουλής, η ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργικού και η διαδικασία πώλησης ΜΕΔ της Ελληνικής είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες, την Τετάρτη 04/12.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Μένει ο Άντρος που …φεύγει» γράφει ότι την οριστική απόφασή του να επαναδιεκδικήσει τη θέση του ΓΓ του κόμματος τον Ιούνιο του 2020, ανακοίνωσε σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου ο Άντρος Κυπριανού, βάζοντας έτσι τέλος, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε ένα σίριαλ που ο ίδιος πυροδότησε με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του στο πρόσφατο παρελθόν ότι με τη λήξη της θητείας του στο συνέδριο δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή και θα συνταξιοδοτηθεί. Αλλού γράφει ότι οι νέοι Υπουργοί έδωσαν χθες την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα διαβεβαίωση και ανέλαβαν καθήκοντα και ότι δεν έλειψαν και κάποια έμμεσα παράπονα και υπονοούμενα για την πρόωρη «αφυπηρέτηση» από υπουργικές θέσεις. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι σε έκτακτη συνάντησή τους σήμερα στο Λονδίνο συζητούν το θέμα της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης Μητσοτάκης και Ερντογάν.

«Μου έταξαν αξιώματα για να πάω με Λάρνακα»  τιτλοφορεί το κύριο της πρωτοσέλιδο θέμα η εφημερίδα «Πολίτης» και αναφέρεται σε σοβαρές καταγγελίες σε ραδιοφωνική εκπομπή του «Π» του Δήμαρχου Αραδίππου Ευάγγελου Ευαγγελίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι κάποιοι του έταξαν βουλευτική έδρα και άλλα πράγματα για να πει το «ναι» στη συνένωση της Αραδίππου με τη Λάρνακα.  Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «Άγιος Σπυρίδων», ένα από τα τελευταία μεγάλα παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη της Κύπρου, βρίσκεται υπό ελεγχόμενη διάλυση, κάτι που σημαίνει την ολοκληρωμένη τεκμηρίωση, καταγραφή και ψηφιακή διατήρησή του. Αλλού γράφει ότι ο Ισραηλινός Tal Dilian με ανακοίνωσή του αποδίδει ευθύνες στην Αστυνομία για τον στιγματισμό της εταιρεία και του ίδιου.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Κινούμενη άμμος οι νέοι δήμοι» γράφει ότι το χαρτί της αντισυνταγματικότητας παίζουν δήμαρχοι, οι οποίοι θεωρούν ότι με τα σενάρια της προωθούμενης μεταρρύθμισης μένουν εκτός και ήδη έχουν στα χέρια τους θετική γι αυτούς γνωμάτευση. Αλλού ο «Φ» προβάλλει τις συστάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στους νέους Υπουργούς, ο οποίος ζήτησε εργατικότητα, πείσμα, αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση για συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, υποδεικνύοντας τους ότι έχουν μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιήσουν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι απαγορευτικά μέτρα επέβαλε χθες στο Υπουργείο Μεταφορών το Διοικητικό Δικαστήριο ώστε να μην προχωρήσει σε κατακύρωση της προσφοράς για τις δημόσιες οδικές μεταφορές στην κοινοπραξία Malta Lines- Kapnos Airport Shuttle για την επαρχία Λευκωσίας.

«Συνεργασίες με όσους μοιράζονται το ίδιο όραμα» είναι ο τίτλος του κύριου θέματος της «Χαραυγής» η οποία αναφέρεται στην τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου του ΓΓ του ΑΚΕΛ χθες και γράφει ότι πρωτοβουλία για συνεργασία των δυνάμεων οι οποίες συμμερίζονται το όραμα για επανένωση της Κύπρου και ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της οικονομίας, αναλαμβάνει το ΑΚΕΛ και ότι προτίθεται να ξεκινήσει διάλογο με δυνάμεις εντός και εκτός βουλής. Αλλού γράφει ότι επιβεβαίωσε χθες η Κομισιόν ότι απέστειλε στις κυπριακές Αρχές επιστολή σχετικά με τις «χρυσές βίζες». Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι σφόδρα απογοητευμένος εμφανίζεται ο Δήμαρχος Δερύνειας με τις συνενώσεις, καταγγέλλοντας ότι η Δερύνεια ξεγελάστηκε, όπως είπε, από τους κυβερνώντες, ότι ο Ευαγγελίδης λέει ότι παίχτηκαν παιγνίδια και κάνει λόγο για στρεβλώσεις για Γεροσκήπου και Πέγεια.

Η “Cyprus Mail” αναφέρεται στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι νέοι Υπουργοί θα συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις» και προβάλλει δηλώσεις, κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, του νέου ΥΠΟΙΚ Κωνσταντίνου Πετρίδη ότι χαίρεται που αναλαμβάνει τη θέση αυτή κάτω από καλύτερες συνθήκες απ’ ότι ο προκάτοχος του πριν από επτά χρόνια όταν η Κύπρος υπέφερε από την οικονομική καταστροφή. Αλλού γράφει ότι οι προτεινόμενες συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων ως μέρος της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν μικτές αντιδράσεις καθώς ορισμένοι είπαν ότι υπήρχαν σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα η “CM” γράφει ότι η νεαρή Βρετανίδα, η οποία κατηγορείται για δημόσια βλάβη, είπε στο δικαστήριο ότι δεν γνωρίζει πόσοι Ισραηλινοί τη βίασαν γιατί δεν μπορούσε να δει.

«Τρεις για ΜΕΔ 1,5 διs. Της Ελληνικής» τιτλοφορεί το κύριο της πρωτοσέλιδο θέμα η εβδομαδιαία οικονομική «Καθημερινή» και γράφει ότι τρεις είναι οι μνηστήρες για την αγορά προβληματικών δανείων της Ελληνικής ύψους 1,5 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 2,5 δισ. που έχει στην κατοχή της η Τράπεζα. Αλλού γράφει ότι ως εργαλεία ερασιτεχνικής φωτογραφίας και βιντεοσκόπησης είχαν εμφανιστεί για πρώτη φορά στην αγορά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), τα οποία πλέον χρησιμοποιούνται από αμέτρητες αμερικανικές εταιρείες για παρακολούθηση και επιθεώρηση εργασιών, για επικίνδυνες ή κοστοβόρες εργασίες και για ντελίβερι. Σε άλλο θέμα η «Κ» γράφει για τουριστική «ένεση» με νέα ξενοδοχεία στη Λευκωσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top