ΕΛΛΑΔΑ

Οι ισχυρισμοί της Τουρκίας δεν συνάδουν με την ανάλυση των ΗΠΑ, είπε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα

Οι ισχυρισμοί της Τουρκίας δεν συνάδουν με την ανάλυση των ΗΠΑ, είπε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα

Τη θέση ότι οι διεκδικήσεις της Τουρκίας, όπως αποτυπώνονται στο μνημόνιο συνεργασίας Άγκυρας-Τρίπολης, διαφέρουν από την ανάλυση των ΗΠΑ αλλά και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Πάιατ επισήμανε ότι η νομική άποψη των ΗΠΑ, κατόπιν της μελέτης του κειμένου της συμφωνίας, είναι ότι «οι ισχυρισμοί της τουρκικής κυβέρνησης για τις διεκδικήσεις των θαλάσσιων ζωνών και συγκεκριμένα για τις υφαλοκρηπίδες διαφέρουν από τη νομική μας ανάλυση και από τη νομική ανάλυση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που αφορά το καθεστώς των νησιών».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «τα κατοικημένα νησιά ως ζήτημα του εθιμικού διεθνούς δικαίου δικαιούνται την ίδια μεταχείριση με τα ηπειρωτικά εδάφη».

Ο Αμερικανός πρέσβης υπογράμμισε ότι οι «μονομερείς διακηρύξεις που παραβλέπουν τις θέσεις των κρατών που επηρεάζονται, στην προκειμένη περίπτωση της Αιγύπτου και της Ελλάδας», δεν είναι ορθός τρόπος αντιμετώπισης των ζητημάτων.

Παράλληλα, ανέδειξε την άποψη των ΗΠΑ ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα πρέπει να αντιπροσωπεύει μια ζώνη οικονομικής συνεργασίας και ευκαιριών. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας, θα πρέπει να αποτελέσουν κινητήριο μοχλό νέων πλαισίων συνεργασίας και σε αυτό το πλαίσιο οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πρωτοβουλίες τριμερών συνεργασιών στην περιοχή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top