ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμένει στην συνένωση με Σωτήρα και Λιοπέτρι ο Δήμος Αγίας Νάπας

Επιμένει στην συνένωση με Σωτήρα και Λιοπέτρι ο Δήμος Αγίας Νάπας

 Επιμένει στη συνένωση του με τον Δήμο Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «σε χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μεταξύ του Δημαρχεύοντος Χρίστου Ζαννέτου με εκπροσώπους κομμάτων, οργανωμένων συνόλων και  φορέων της Αγίας Νάπας, αποφασίστηκε όπως προχωρήσουν στη συλλογή υπογραφών, τις οποίες θα παραδώσουν στον Υπουργό Εσωτερικών, ως πρώτο μέτρο έκφρασης της επιθυμίας τους για συνένωση το Δήμου τους με τον Δήμο Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου».

Στη συνάντηση ο κ. Ζαννέτου «ενημέρωσε εκτενώς τους συμμετέχοντες για τη μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αναφέρεται σε συνένωση των τεσσάρων Δήμων της Επαρχίας, για τις ενέργειες που έχει μέχρι σήμερα προβεί ο Δήμος Αγίας Νάπας για αποτροπή της συγκεκριμένης απόφασης και για τις ενέργειες που προγραμματίζεται να γίνουν στο εγγύς μέλλον. Μεταξύ των ενεργειών αυτών είναι η διοργάνωση επαρχιακής συγκέντρωσης, στην οποία θα κληθούν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι βουλευτές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου».

Ο Δημαρχεύων Αγίας Νάπας «ανέφερε πως θα ήταν πάρα πολύ δύσκολος ο στόχος ενδεχόμενης αυτονομίας του Δήμου, που θα ήταν το ιδανικότερο. Το ιδανικότερο θα ήταν ο κάθε Δήμος να μπορεί  να αποφασίσει το μέλλον του μέσα από τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων» είπε και σημείωσε πως «εμείς θα επιμείνουμε δυναμικά και αποφασιστικά στην συνένωση της Αγίας Νάπας με τον Δήμο Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου».

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση «εξέφρασαν ανησυχίες για το γεγονός ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την Αγία Νάπα η συνένωση των τεσσάρων Δήμων και τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του Δήμου για συνένωση με την Σωτήρα και το Λιοπέτρι. Διαβεβαίωσαν επίσης ότι θα βρίσκονται στο πλευρό του Δημαρχεύοντος και με δυναμικές κινητοποιήσεις αν χρειαστεί, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top