Κόβονται τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα από τις πασαρέλες της Γαλλίας – Έρχονται πρόστιμα και ποινές φυλάκισης

Κόβονται τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα από τις πασαρέλες της Γαλλίας – Έρχονται πρόστιμα και ποινές φυλάκισης

Η γαλλική Βουλή ενέκρινε χθες την απαγόρευση υπερβολικά λεπτών μοντέλων στο χώρο της μόδας, μια κίνηση που εντάσσεται στις προσπάθειες αντιμετώπισης της ανορεξίας.

Σύμφωνα με το νόμο, τα μοντέλα θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα, όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Επιπρόσθετα, θα επιβάλλονται πρόστιμα, ακόμη και ποινή φυλάκισης σε μάνατζερ και οίκους μόδας που θα προσλαμβάνουν πολύ λεπτά μοντέλα.

Επίσης, καθίσταται παράνομη η ανοχή στην ανορεξία, σε μια προσπάθεια να ποινικοποιηθούν ιστοσελίδες που ενθαρρύνουν την επικίνδυνη απώλεια βάρους.

Εκτιμάται ότι στη Γαλλία, 40.000 άνθρωποι πάσχουν από νευρική ανορεξία. Εννέα στους δέκα εξ αυτών είναι γυναίκες και κορίτσια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«ΔΗΣΑΚΕΛ» και 2028: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαράζει από τώρα το γήπεδο για τις προεδρικές εκλογές

«ΔΗΣΑΚΕΛ» και 2028: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαράζει από τώρα το γήπεδο για τις προεδρικές εκλογές

Οι διορισμοί στους ημικρατικούς, άνοιξαν έναν νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για πρώτη φορά, έβαλε στο λεξιλόγιό του, τον όρο «ΔΗΣΑΚΕΛ», στέλνοντας μήνυμα όχι μόνο προς την αντιπολίτευση, αλλά και προς τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ που τον στήριξαν το 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE