ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νομική Υπηρεσία: Στοιχειοθετείται εύλογη υπόνοια εναντίον της Ελπίδα Κεραυνού

Νομική Υπηρεσία: Στοιχειοθετείται εύλογη υπόνοια εναντίον της Ελπίδα Κεραυνού

Απορρίπτει η Νομική Υπηρεσία τις επικρίσεις εναντίον της και εναντίον της Αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση που αφορά την Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού – Παπαηλιού. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι καθαρά ποινικά και ότι στοιχειοθετείται εύλογη υπόνοια εναντίον της Πρυτάνεως για διάπραξή τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου, η Νομική Υπηρεσία χαρακτηρίζει “τελείως απαράδεκτες και αβάσιμες” τις επικρίσεις “περί προχειρότητας, υπερβολικού ζήλου και ενασχόλησης με ζητήματα ήσσονος σημασίας”, που είχαν γίνει χθες εναντίον της Νομικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, με αφορμή τη λήξη του διατάγματος κράτησης της Πρυτάνεως,

Εξίσου αβάσιμος, σημειώνει, είναι και ο ισχυρισμός ότι η υπό εξέταση υπόθεση συνιστά ασήμαντο διοικητικής φύσεως θέμα και όχι ποινικό αδίκημα.

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι “τα διερευνώμενα αδικήματα είναι καθαρά ποινικά και σχετίζονται με κατηγορίες πλαστογραφίας εγγράφου, κατάχρησης εξουσίας, συνωμοσίας κ.ά” και σημειώνει η Νομική Υπηρεσία πως “το ότι πρόκειται για σοβαρά ποινικά αδικήματα, αυτό έχει κριθεί τόσο από τους ανακριτές και τους λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, όσο και από δύο διαφορετικούς δικαστές, οι οποίοι διέταξαν την έκδοση εντάλματος σύλληψης και διατάγματος προσωποκράτησης, αφού πείσθηκαν ότι από το διαθέσιμο μαρτυρικό υλικό όχι μόνο υπάρχουν ποινικά αδικήματα, αλλά και ότι στοιχειοθετείται και εύλογη υπόνοια εναντίον της Πρυτάνεως για τη διάπραξη τους”.

Το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί, οφείλεται καθαρά στο γεγονός ότι εξέπνευσε το τριήμερο διάστημα που είχε παράσχει το Δικαστήριο, ενώ οι ανακρίσεις δεν έχουν ακόμα περατωθεί και συνεχίζονται, αναφέρει περαιτέρω.

“Με αυτά τα δεδομένα”, προσθέτει, προκύπτει ότι οι οποιεσδήποτε επικρίσεις δεν βασίζονται στα πραγματικά γεγονότα και αλλοιώνουν την ουσιαστική εικόνα της υπόθεσης”.

Τέλος, η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι “θα συνεχίσει να διερευνά και να ασχολείται με την ενδεχόμενη διάπραξη οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε εμπλεκόμενο πρόσωπο μακράν από παρεμβάσεις ή προστασίες κομματικές ή άλλες και σίγουρα χωρίς καμμιά σκοπιμότητα ή στοχοποίηση οποιωνδήποτε προσώπων”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top