ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Viral στιγμές που σημάδεψαν την δεκαετία – Αυτά απασχολούσαν τον κόσμο του διαδικτύου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι Viral στιγμές που σημάδεψαν την δεκαετία – Αυτά απασχολούσαν τον κόσμο του διαδικτύου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η δεκαετία που φεύγει, μας πρόσφερε μεγάλα τεχνολογικά επιτεύγματα. Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων δέκα ετών, είναι η ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι το οποίο μεταμόρφωσε στην κυριολεξία, τον τρόπο που επικοινωνούμε αλλά και διαμόρφωσε μια άλλη παγκόσμια κουλτούρα, αυτήν του διαδικτύου.

Και μέσα από το διαδίκτυο γεννήθηκαν τα πιο αστεία και ξεκαρδιστικά συμβάντα στην ιστορία της τεχνολογίας. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, έριχναν κουβάδες με παγωμένο νερό στα κορμιά τους, χόρευαν σαν τρελοί και τσακώνονταν για το χρώμα ενός φορέματος.  

Πάμε να δούμε τα σημαντικότερα viral συμβάντα της δεκαετίας.

Το iPad μπαίνει στην ζωή μας

Είναι τρελό, αν σκεφτεί κανείς ότι το iPad κυκλοφόρησε για πρώτη φορά αυτή τη δεκαετία (φαίνεται πως ήταν στη ζωή μας για πάντα !) αλλά ήταν μόλις τον Απρίλιο του 2010 όταν η Apple κυκλοφόρησε την πρώτη γενιά του iPad. Όταν ξεκίνησε, ήταν αρκετά καινοτόμο στοιχείο τεχνολογίας - τόσο καινούργιο, τόσο λαμπερό, τόσο συναρπαστικό και κοιτάζοντας πίσω τώρα, είναι τρελό να σκεφτόμαστε ότι ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι με κάτι τόσο απλό όσο το παιχνίδι Fruit Ninja σε μια οθόνη.

 

Στον ρυθμό του Gangnam Style

Κανένας, δεν το είδε να έρχεται.  Ένα βίντεο με έναν άνθρωπο που κάνει χορευτικές κινήσεις σαν ιππασία πυροδότησε μια παγκόσμια τρέλα χορού, αλλά αυτό ακριβώς συνέβη τον Ιούλιο του 2012 όταν ο νοτιοκορεατης μουσικός Psy κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι "Gangnam Style." Το μουσικό βίντεο έγινε αμέσως ένα μεγάλο hit, και στη συνέχεια έγινε το πρώτο βίντεο που φτάνει ποτέ σε ένα δισεκατομμύριο εμφανίσεις στο YouTube.

 

Το ημερολόγιο των Μάγια

Ναι, ορισμένοι από εμάς πίστευαν ότι η 21η Δεκεμβρίου 2012 θα είναι το τέλος του κόσμου όπως το ξέρουμε, τελικά, το ημερολόγιο των Μάγια προφανώς είπε ότι θα ήταν, αλλά τότε η ημερομηνία ήρθε και έφυγε χωρίς το καταστροφικό γεγονός ή την γιγαντιαία αποκάλυψη να συμβαίνει και στη συνέχεια όλοι αισθανθήκαμε λίγο ανόητοι το επόμενο πρωί.

 

Η τρέλα του Harlem Shake

Το βίντεο συνήθως ξεκινούσε με ένα άτομο που χόρευε σε ένα δωμάτιο γεμάτο από φαινομενικά ανυπόμονα άτομα, και τότε, μόλις ο ρυθμός έδινε το σήμα, ολόκληρη η ομάδα ξεκινούσε τον χορό με τον πιο γελοίο τρόπο.

Η εξαφάνιση ενός αεροπλάνου  

Ένα επιβατικό αεροπλάνο της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε, στις αρχές του 2014, η μοίρα του αεροσκάφους, και οι 239 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροπλάνου, αποτέλεσαν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αεροπορίας στην ιστορία.

Το εξαφανισμένο αεροπλάνο κατέλαβε την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, πυροδοτώντας μια πολυεθνική έρευνα και πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Για χρόνια παρέμεινε ένα αβέβαιο μυστήριο, μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, όταν ο Ατλαντικός μας έδωσε την πιο ξεκάθαρη μέχρι στιγμής ιστορία για το τι συνέβη: το αεροπλάνο πιθανώς συνετρίβη από τον πιλότο.

 

Φέρτε κουβάδες και πάγο

Θυμηθείτε την εποχή όταν το newsfeed σας στο Facebook ήταν γεμάτο με βίντεο ανθρώπων που έλουζαν με παγωμένο νερό τον εαυτό τους, και έπειτα προκαλούσαν τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Κανένας δεν ήξερε πως ακριβώς έγινε viral, αλλά το Ice Bucket Challenge έγινε η πιο δημοφιλής τάση του διαδικτύου το καλοκαίρι του 2014, αυξάνοντας συνολικά τα 115 εκατομμύρια δολάρια για την ευαισθητοποίηση και την έρευνα της ALS, οδηγώντας μάλιστα στην ανακάλυψη ενός νέου ALS γονιδιού.

 

Τελικά τι χρώμα ήταν;

Ποτέ πριν δεν έχει διχαστεί τόσο ο κόσμος του διαδικτύου, για κάτι τόσο απλό όσο το χρώμα ενός φορέματος. Αυτό ακριβώς συνέβη τον Φεβρουάριο του 2015 όταν μια εικόνα ενός φορέματος που δημοσιεύτηκε αρχικά στο Tumblr ξαφνικά έγινε viral σε μια νύχτα.

 Για εβδομάδες, οι άνθρωποι υποστήριζαν αν το φόρεμα ήταν #blackandblue ή #whiteandgold (ήταν εντελώς #blackandblue, παρεμπιπτόντως) και η συζήτηση έγινε τόσο έντονη που ακόμη και τα οι διασημότεροι άνθρωποι στον κόσμο, ακόμα και οι επιστήμονες πήραν θέση.

 

Pokemon Go και άγιος ο θεός

Αχ, αυτή η ένδοξη εποχή, όταν περιπλανιόμασταν όλοι στις γειτονιές μας, με τα μάτια κολλημένα στις οθόνες μας. Η έναρξη αυτού του κινητού παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας, τον Ιούλιο του 2016 έφερε στον κόσμο τα πάνω κάτω και μολονότι εξακολουθεί να είναι δημοφιλής στους πιο αφοσιωμένους οπαδούς του παιχνιδιού, δεν είδε ποτέ τόσο εντυπωσιακή αφοσίωση όπως το καλοκαίρι του 2016.

 

Ψυχαγωγία 6 δευτερολέπτων

Πριν από το TikTok, υπήρχε το Vine - και όσοι θυμούνται αυτή τη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής βίντεο μπορεί να θυμούνται ότι ήταν η πλατφόρμα για τα πιο διασκεδαστικά βίντεο των έξι δευτερολέπτων στο διαδίκτυο (σε μια στιγμή, είχαν πάνω από 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες! ). Όταν ανακοινώθηκε ότι το Vine έκλεισε τον Οκτώβριο του 2016 - μόνο τρία χρόνια μετά την έναρξή του το 2013 - όλοι μας θρηνούσαν την απώλεια της πρωτοποριακής εφαρμογής που ώθησε μια νέα γενιά βίντεο.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top