ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εξομολόγηση του Προέδρου «Ένα ερώτημα μου είχε καρφωθεί στο μυαλό όταν πήγαινα στο χειρουργείο»

Η εξομολόγηση του Προέδρου «Ένα ερώτημα μου είχε καρφωθεί στο μυαλό όταν πήγαινα στο χειρουργείο»

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση του ΚΟΑ για τα 30 χρόνια λειτουργίας του προγράμματος ΑΓΟ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε να υποδείξει τη σημασία του αθλητισμού και της άσκησης στην καθημερινότητα μας, έτσι μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους μια δική του εμπειρία ζωής.

Αναφερόμενος στα προβλήματα υγείας του και την πρόσφατη επέμβαση μιτροειδούς βαλβίδας που υποβλήθηκε, ο Νίκος Αναστασιάδης, θέλησε να εξομολογηθεί τι σκεφτόταν την ώρα που οδηγείτο στο χειρουργικό τραπέζι.

«Θα γνωρίζετε ότι πρόσφατα πέρασα από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η βαλβίδα της καρδίας μου δεν ήθελε να συμβαδίζει με τις υπόλοιπες λειτουργίες του σώματός μου. Την ώρα που πήγαινα για το χειρουργείο σκεφτόμουν πολλά. Ένα όμως ερώτημα μου είχε καρφωθεί στο μυαλό: Αν πρόσεχα περισσότερο τον εαυτό μου; Αν αγαπούσα περισσότερο τον φυσικό τρόπο ζωής και την άσκηση; Σήμερα, εδώ σε αυτό το στάδιο, πήρα την απάντηση», ομολόγησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, υποδεικνύοντας πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η άσκηση στη ζωή μας.

Ο Νίκος Ανασταστασιάδης τόνισε παράλληλα ότι ο αθλητισμός σαν κοινωνική δραστηριότητα, είναι άρρηκτα δεμένος με τη χαρά, την ικανοποίηση, το αίσθημα της αυτάρκειας, αλλά και την υγεία.

«Έχω ακούσει την έκκληση τόσο του φίλου μου Σάββα Κοσιάρη, όσο και της Προέδρου του ΚΟΑ. Δεν συμμετέχω, λέει, σε κανένα πρόγραμμα. Συμμετέχω σε ένα πρόγραμμα που με θέλει συνεχώς να τρέχω. Να τρέχω πίσω από τα προβλήματα της οικονομίας. Να τρέχω πίσω από τα προβλήματα της παιδείας, πίσω από τα προβλήματα της υγείας, πίσω από τα προβλήματα της πατρίδας μας και αυτό ίσως είναι ένα από τα πιο έντονα αθλήματα και, γι' αυτό, καλώ όλους στον ίδιο βαθμό έντασης, να γυμνάζεστε μέσα από τα προγράμματα του ΑΓΟ. Βεβαίως, εκτός από το να τρέχω, περπατώ κιόλας, ή περπατούσα τουλάχιστον για 35 τόσα χρόνια. Ελπίζω, με τον τερματισμό της προσπάθειας για αντιμετώπιση των προβλημάτων της πατρίδας μας, να μου δοθεί η ευκαιρία και πάλι για τους πρωινούς μου περιπάτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Παράλληλα υπέδειξε ότι στην Κύπρο, δεν υπάρχει σήμερα άλλο αθλητικό πρόγραμμα, στο οποίο να συμμετέχουν περισσότεροι άνθρωποι, ενώ  λόγω της επιτυχίας του ΑΓΟ, ο ΚΟΑ  αναγκάζεται να προσθέτει νέα προγράμματα, νέα αθλήματα και να αξιοποιεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου κι αν βρίσκονται.

Τέλος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΑ, για τα επιτεύγματα και τα προγράμματα του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top