ΕΛΛΑΔΑ

Αστεράτη απάντηση!

Αστεράτη απάντηση!

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 στην άδεια Λεοωφόρο του Αστέρα Τρίπολης με τα γκολ του Μπεργκ, όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν απαντήσεις και έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό σκορ να είναι στο 2-2.

Ματσάρα στη Λεωφόρο με τον Αστέρα Τρίπολης να είναι νικητής των εντυπώσεων και τον Παναθηναϊκό να μην έχει τη φρεσκάδα αλλά και το καθαρό μυαλό για να διατηρήσει το υπέρ του 2-0 από το ημίχρονο του παιχνιδιού. Το ματς εξελίχθηκε σε μια... μονομαχία των δυο κορυφαίων σκόρερ του πρωταθλήματος, με τον Μάρκους Μπεργκ να «μιλά» πρώτος και να βάζει τους πράσινους μπροστά με δυο γκολ στο ημίχρονο, αλλά τον Χερόνιμο Μπαράλες να κλέβει τις εντυπώσεις και να σκοράρει δυο φορές στην επανάληψη, ενώ θα μπορούσε και τρίτη αν δεν υπήρχε ο εξαιρετικός Λουκ Στιλ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 ανάμεσα στο τριφύλλι και τους Αρκάδες.

Ο Παναθηναϊκός μετά από αυτή την ισοπαλία έφτασε στους 59 βαθμούς, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης στους 52 βαθμούς. Αμφότεροι, όπως φαίνεται, θα τα πουν στα play off και δεδομένα οι πράσινοι θα πρέπει να βελτιώσουν αρκετά την εικόνα τους έτσι ώστε να μην έχουν το ίδιο... πάθημα, ενώ ο Αστέρας αν ήταν ελάχιστα πιο αποτελεσματικός θα μπορούσε να γράψει ιστορία και να πάρει μεγάλη νίκη μέσα στη Λεωφόρο.

Το ματς στη Λεωφόρο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Οι δυο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά και με διάθεση να παίξουν επιθετικά. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον Αστέρα ο οποίος στο 3' απείλησε με τον Μπαράλες αλλά για εκατοστά δεν βρήκε δίχτυα ο Αργεντινός. Στο 5' ο Κλωναρίδης απάντησε στις ευκαιρίες με τον Θεοδωρόπουλο να αποκρούει, αλλά στο 7' ήταν σειρά του Μπεργκ να... πυροβολήσει και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά από υπέροχο συνδυασμό των Χουχούμη, Πράνιτς, η μπάλα πήγε στα πόδια του Σουηδού που δεν αστόχησε μέσα από τη μικρή περιοχή για το 1-0 του Παναθηναϊκού.

Το γκολ της ομάδας του Αναστασίου, πάντως, δεν πτόησε τον Αστέρα. Οι παίκτες του Βεργέτη ακολούθησαν το πλάνο του προπονητή τους, προσπάθησαν και κατάφεραν να ελέγξουν τον ρυθμό και κυριάρχησαν στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στους Αρκάδες, με Γιαννιώτα, Μάσα και Ιγκλέσιας να έχουν καλές ευκαιρίες αλλά να μην μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Στιλ. Οι «πράσινοι» σπατάλησαν και την πρώτη τους αλλαγή πριν φύγει το ημίχρονο, με τον Νάνο να περνά αντί του τραυματία Χουχούμη, ενώ στις καθυστερήσεις, το «τριφύλλι» έβγαλε μια ακόμα καλή φάση στο ματς και πήρε αέρα δυο τερμάτων. Μετά από κεφαλιά του Μπαράλες που κατέληξε στα χέρια του Στιλ, ο Παναθηναϊκός έβγαλε γρήγορη επίθεση. Ο Ζέκα σήκωσε τη μπάλα για τους φορ, ο Παντελιάδης δεν τη βρήκε καλά κι αυτή στρώθηκε στον Μπεργκ, ο οποίος δεν... συγχώρσε από διαγώνια θέση, διαμορφώνοντας το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου στη Λεωφόρο.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Αστέρας συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο. Οι Αρκάδες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα περιορίζοντας τον Παναθηναϊκό στο δικό του μισό του γηπέδου. Σταδιακά, η ομάδα του Βεργέτη ανέβασε την πίεσή της και άρχισε και πάλι να απειλεί την εστία του Στιλ, ωστόσο δεν είχε βρει τον στόχο. Ο Ιγκλέσιας στο 49' είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το βολέ του να περνά ελάχιστα άουτ, ενώ στο 54' ο Γιαννιώτας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Στιλ με φοβερό σουτ στην κίνηση. Στο 61' ο Αναστασίου άλλαξε τον Κλωναρίδη με τον Δώνη για να βελτιώσει την κατάσταση στα χαφ, αλλά ούτε αυτό δούλεψε. Μοναδική καλή στιγμή για το τριφύλλι, ήταν αυτή στο 65' όταν ο Ταυλαρίδης με κεφαλιά από κοντά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Θεοδωρόπουλου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε, πάντως, με τον Αστέρα να μειώνει το σκορ στο 69' με ένα φοβερό γκολ του Μπαράλες. Ο Παντελιάδης έκανε τη βαθιά μπαλιά κι ο Αργεντινός ανάμεσα από Σίλντενφελντ και Ταυλαρίδη πήρε την κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα του Στιλ. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 71' κέρδισε πέναλτι από τον Σίλντενφελντ και το εκτέλεσε εύστοχα για να διαμορφώσει το 2-2. Ο Αναστασίου προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα από τον πάγκο, βάζοντας τον Καρέλη αντί του Μπεργκ, αλλά ούτε κι αυτή η κίνησή του δούλεψε, ενώ τη μεγαλύτερη φάση για το 3-2 την είχε ο Μπαράλες στο 86', με τον Στιλ να κάνει την επέμβαση του ματς και να διατηρεί το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης (24' Νάνο), Κλωναρίδης (61' Δώνης), Λαγός, Μπεργκ (72' Καρέλης), Ζέκα, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μπούρμπος, Πράνιτς, Πέτριτς

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης (83' Κουρμπέλης), Μουνάφο (68' Αλόκο), Μάσα, Μπαράλες, Ρόλε, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Λούι, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας (87' Πάρα)

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top