ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα Κυπριακά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου

Τα Κυπριακά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου

Οι σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας και η επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, η αδράνεια για τις υποθέσεις των ΠΕΠ με προβληματικές φορολογικές δηλώσεις και η συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ προβάλλονται στα κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας.

Προβάλλονται επίσης στον Τύπο η πορεία της οικονομίας, η κατάσταση του καιρού, η απόφαση στην υπόθεση για τη ψευδή καταγγελία για ομαδικό βιασμό Βρετανίδας καθώς και άλλα θέματα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Κάτι δεν πάει καλά στις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου» γράφει ότι πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις Αθήνας και Λευκωσίας για αποστάσεις που τηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κυπριακό για «να έχει το κεφάλι του ήσυχο». Αλλού αναφέρει ότι πορεία σταδιακής επιβράδυνσης αναμένεται να συνεχίσει το 2020 η κυπριακή οικονομία. Γράφει επίσης ότι σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση για τον βιασμό της 19χρονης Βρετανίδας η οποία κατηγορείται για ψευδή καταγγελία για ομαδικό βιασμό της.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Στα αζήτητα οι λίστες με τα ΄κόκκινα΄ δάνεια» και αναφέρει ότι οι έρευνες που είχε ζητήσει η ίδια η Βουλή για την εκπλήρωση τραπεζικών, φορολογικών και άλλων υποχρεώσεων από πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα δεν έχει παράγει αποτέλεσμα. Προβάλλει επίσης ότι επιταχύνεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δημοσίου με έργα 250 εκατ. Ευρώ. Επίσης αναφέρει ότι είναι κοντά στα 7,5 εκατ. Ευρώ οι εισπράξεις του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας τον Δεκέμβριο.

«Ο Φιλελεύθερος» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Κινήσεις στη σκακιέρα» γράφει ότι οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας εισέρχονται σε κρίσιμης και καθοριστικής σημασίας δεκαήμερο διπλωματικών διεργασιών και αναφέρει ότι πρόκειται να ανακοινωθεί επίσημα η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στη Λευκωσία. Επίσης γράφει ότι σε κλοιό βαρυχειμωνιάς βρίσκεται η Κύπρος. Αλλού γράφει ότι ο τομέας των ακινήτων μετά από τέσσερα χρόνια ραγδαίας ανάπτυξης μπαίνει σε πιο ήπια φάση.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Επαληθεύουν ότι το ψάρι βρομά απ’ το κεφάλι» γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ζητά από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει τις καταστάσεις όπου το όνομά του εμπλέκεται στα σκάνδαλα διαφθοράς.  Γράφει αλλού ότι γυναίκες μέλη του Δικτύου Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών θα τραγουδούν έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου όπου θα βγει η απόφαση για τη 19χρονη Βρετανίδα. Αλλού αναφέρει ότι έφυγε ΄χορεύοντας πάνω στο φτερό του καρχαρία΄ ο Θάνος Μικρούτσικος.

 Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top