Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Ισραήλ μετά το θάνατο του Σουλεϊμανί

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού το Ισραήλ μετά το θάνατο του Σουλεϊμανί

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού τέθηκε την Παρασκευή 3/1 το Ισραήλ μετά το θάνατο του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη. 

Ο υπουργός Άμυνας  Ναφτάλι Μπένετ και ο επικεφαλής του ισραηλινού στρατού Αβίβ Κοχάνι μαζί με ανώτατα στελέχη του στρατού θα συναντηθούν εκτάκτως στο Τελ Αβίβ. 

 

Επίσης το όρος Ερμών (στις νότιες πλαγιές του όρους Ερμών εκτείνεται το τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν το οποίο κατέχει το Ισραήλ) κλείνει για τους τουρίστες. «Δεν υπάρχουν πρόσθετες οδηγίες για τους κατοίκους του Γκολάν» διευκρινίζει ο ισραηλινός στρατός. 

 

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε ότι η χώρα θα «εκδικηθεί» τον θάνατο του ιρανού στρατηγού, ενώ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στην Ισλαμική Δημοκρατία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Φόβοι για πόλεμο διαρκείας στη Μέση Ανατολή: Μπαράζ επιθέσεων και ενεργειακές αναταράξεις

LIVE: Φόβοι για πόλεμο διαρκείας στη Μέση Ανατολή: Μπαράζ επιθέσεων και ενεργειακές αναταράξεις

Φλέγεται για 10η μέρα η Μέση Ανατολή, ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν το Ιράν, ενώ οι IDF επιτίθενται διαρκώς στον Λίβανο. Το Ιράν απαντά με εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς χώρες του Κόλπου, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα σκληρύνει τα αντίποινά του. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE