ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επ. Αμμοχώστου: Μεγάλη καταστροφή για τους πατατοπαραγωγούς – Χάθηκε το 80% της παραγωγής

Επ. Αμμοχώστου: Μεγάλη καταστροφή για τους πατατοπαραγωγούς – Χάθηκε το 80% της παραγωγής

Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έφεραν μεγάλες καταστροφές στις σοδειές της πατάτας και έδωσαν την «χαριστική βολή» στους ήδη ταλαιπωρημένους πατατοπαραγωγούς.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», έχει καταστραφεί συνολικά το 80% της παραγωγής της πατάτας, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η πολυομβρία των τελευταίων ημερών, κατάστρεψε την σοδειά που ήταν έτοιμη για εκρίζωση, όπως και την σοδειά που ήδη είχε φυτευτεί αλλά και αυτή που ήταν προγραμματισμένη να φυτευτεί λόγω του ότι το χώμα είναι ακατάλληλο πλέον.

Όπως λέχθηκε, θα γίνει έκκληση προς όλους τους πατατοπαραγωγούς για να δηλώσουν τις εκτάσεις τους που καταστράφηκαν, για να καταγραφούν οι ζημίες. Η πολυομβρία επηρέασε επίσης και άλλες καλλιεργείς.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, οι πατατοπαραγωγοί έχουν λάβει μόνο την προκαταβολή των αποζημιώσεων από τις περσινές καταστροφές, ενώ ο Υπουργός Γεωργίας τους διαβεβαίωσε πως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα λάβουν τις αποζημιώσεις.

Βαφτίζουν τις πατάτες.

Η καταστροφή της σοδειάς της πατάτας θα φέρει αλυσιδωτά προβλήματα και στις εξαγωγές στην Ελλάδα.

Στην εκπομπή πρωινό δρομολόγιο, ο πατατοπαραγωγός, Ανδρέας Κάριος ανέφερε πως θα ξαναδούμε το βάφτισμα της πατάτας στην Ελλάδα, αφού μέρος της σοδειάς που καταστράφηκε θα εξαγόταν στην Ελλάδα, ενώ τώρα θα βαφτίσουν ξένες πατάτες ως κυπριακές.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Έκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Έκρηξη στη Λευκωσία: Μεταφέρθηκε και δεύτερο πρόσωπο στο Νοσοκομείο - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (20/2) στη Λευκωσία, μετά από διαρροή υγραερίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top