ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν για την διαμαρτυρία των μαθητών - Παίρνει μέτρα η Αστυνομία

Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν για την διαμαρτυρία των μαθητών - Παίρνει μέτρα η Αστυνομία

Πέντε δρόμοι θα κλείσου, λόγω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ) που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 16/01 και ώρα 10.30 το πρωί.

Οι δρόμοι είναι:

Συμβολή της Λεωφόρου Στροβόλου με τη Λεωφόρο Αθαλάσσας (φώτα τροχαίας)

Συμβολή της Λεωφόρου Αθαλάσσας με την οδό Πειραιώς στο Στρόβολο

Συμβολή της Λεωφόρου Στροβόλου με τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, παρά το Προεδρικό Μέγαρο

Συμβολή της Λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη με τη Λεωφόρο Αγίων Ομολογητών (φώτα τροχαίας)

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Λεωφόρος Προεδρικού Μεγάρου θα παραμείνει κλειστή

Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται από παρακείμενους δρόμους, ενώ προτρέπονται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, υπομονετικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών που θα βρίσκονται στα σημεία

Υπενθυμίζουμε πως η ΠΣΕΜ σε ανακοίνωση της ανάφερε πως: «Στη συνάντηση μας με τον Υπουργό Παιδείας στις 20 Δεκεμβρίου, φάνηκε ξεκάθαρα ότι το Υπουργείο όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένο να συζητήσει κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο, αλλά ούτε και αλλαγές φαίνεται ότι θα κάνει. Δυστυχώς οι εκκλήσεις μας για να καταργηθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο και να διαμορφωθεί ένα σύστημα αξιολόγησης του μαθητή που θα βασίζεται περισσότερο στους εναλλακτικούς τρόπους αξιολόγησης, θα προϋποθέτει σημαντική μείωση της ύλης, θα καταργεί τον ανταγωνισμό μεταξύ μαθητών και σχολείων και θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση και ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και όχι απλά εξειδίκευση, δεν εισακούονται», προσθέτει.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΣΕΜ , όσοι είναι υπέρ των εξετάσεων φέρνουν ως επιχείρημα τη βελτίωση των βαθμών.

«Αυτό είναι το σχολείο που ονειρευόμαστε; Το σχολείο της βαθμοθηρίας; Ως ΠΣΕΜ, σίγουρα θέλουμε όλοι οι μαθητές να παίρνουν καλούς βαθμούς. Να παίρνουν καλούς βαθμούς μέσα από μια διαδικασία που θα τους αναπτύσσει πολύπλευρα και δεν θα τους μετατρέπει σε ρομπότ που κυνηγούν απλά την ύλη»,.

Οι μαθητές ανέφεραν επίσης πως, δεν θα σταματήσουν ποτέ να τονίζουν την ανάγκη να αλλάξει το εκπαιδευτικό σύστημα και ειδικότερα ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών.

«Το σχολείο είναι ο χώρος που χτίζουμε τη βάση για να γίνουμε άνθρωποι ωφέλιμοι για την κοινωνία και όχι εξειδικευμένοι, χωρίς κριτική σκέψη άνθρωποι. Καλούμε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν σε μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, προσυγκέντρωση 10:30 στο χώρο στάθμευσης του Stephanis στη Λεωφόρο Αθαλάσσας, και ακολούθως πορεία προς το Προεδρικό για να βροντοφωνάξουμε για ανθρωποκεντρικό και δημοκρατικό σχολείο. Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα και όχι να εξοντώνει».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top