Ο Πομπέο θα ζητήσει την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη

Ο Πομπέο θα ζητήσει την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη Λιβύη

O Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα ζητήσει στην επικείμενη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο την παράταση της κατάπαυσης του πυρός και την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει με παγκόσμιους ηγέτες και πρόκειται να στηρίξει τρία πράγματα: 1): τη συνέχιση μιας εκεχειρίας στη Λιβύη, 2): την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και 3): μια επιστροφή στην πολιτική διαδικασία στην Λιβύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ γνωστοποίησε πως: «Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα ταξιδέψει στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου για να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, που διοργανώνουν η Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη, ως μέρος του σχεδίου τριών σημείων που σκιαγράφησε ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ Γασάν Σαλαμέ στο Συμβούλιο Ασφαλείας».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Σχεδόν πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, το Κυπριακό εξακολουθεί να ανακυκλώνεται γύρω από το ίδιο βασικό ερώτημα: ποια είναι τελικά η βάση της λύσης; Η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατέδειξε με σαφήνεια ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις γνωστές διαφωνίες επί της ουσίας, αλλά κυρίως, στη διαφωνία για το πώς και από πού αρχίζει η ίδια η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE