ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκε η 9η Συνεδρία του Παγκύπριου Συμβουλίου Χημικών Ουσιών

Πραγματοποιήθηκε η 9η Συνεδρία του Παγκύπριου Συμβουλίου Χημικών Ουσιών

Οι τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα διαχείρισης και ελέγχου χημικών ουσιών απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, την 9η Συνεδρία του Παγκύπριου Συμβουλίου Χημικών Ουσιών που πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 2020.

Ανακοίνωση από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρει ότι κατά τη συνεδρία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκστρατειών της Επιτροπής FORUM για την εναρμονισμένη εφαρμογή της νομοθεσίας, για τον έλεγχο ταξινόμησης επισήμανσης και συσκευασίας των χημικών προϊόντων (REF6)  και τους ελέγχους συμμόρφωσης με τη νομοθεσία και τη συνεργασία με τα Τελωνεία (REF7)».
 
Συζητήθηκαν, επίσης, «οι ευρωπαϊκές εξελίξεις που αφορούν τη δημιουργία Κεντρικής Βάσης Δεδομένων για τη συλλογή πληροφοριών για τα Κέντρα Δηλητηριάσεων» ενώ παρουσιάστηκαν και τα αποτελέσματα των διαφόρων εκστρατειών που έγιναν τον τελευταίο χρόνο από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και αναλύθηκαν οι μελλοντικοί στόχοι και οι επερχόμενες προκλήσεις.
 
Ακολούθησε συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο τη συνέργεια και τον καλύτερο συντονισμό δράσεων στα θέματα της εποπτείας της αγοράς και της καλύτερης εφαρμογής των νομοθεσιών που αφορούν τα χημικά προϊόντα.
 
Σημειώνεται ότι το Παγκύπριο Συμβουλίου Χημικών Ουσιών αποτελεί θεσμοθετημένο σώμα, με βάση τον περί Χημικών Ουσιών Νόμο του 2010, που συμβουλεύει την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων πάνω σε θέματα καλύτερου ελέγχου και διαχείρισης των χημικών ουσιών.
 
Αποτελείται από εκπροσώπους των δημοσίων υπηρεσιών με εμπλοκή σε θέματα διαχείρισης χημικών ουσιών και εκπροσώπους διαφόρων φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top