ΚΥΠΡΟΣ

Αγανακτισμένοι στο ΑΠΟΕΛ! «Μπήκαν κουκουλοφόροι και υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας»

Αγανακτισμένοι στο ΑΠΟΕΛ! «Μπήκαν κουκουλοφόροι και υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας»

Το ΑΠΟΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση και μίλησε για ασέβεια και αλλοίωση αποτελέσματος, σχετικά με τον αγώνα πετόσφαιρας απέναντι στην Ανόρθωση.

Η ανακοίνωση:

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια μας όσον αφορά τον επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου ημιτελικής φάσης ανάμεσα στην Ανόρθωση και το πετοσφαιρικό τμήμα του Σωματείου μας, την 06/04/15 στο Θεμιστόκλειο αφού ο εν λόγο αγώνας διεξήχθη υπό αντίξοες και αντικανονικές συνθήκες, οι οποίες καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα το οποίο δεν αντικατόπτριζε την αγωνιστική απόδοση των δύο ομάδων.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες αντιαθλητικών συμπεριφορών στον εν λόγο αγώνα, με την ανοχή του γηπεδούχου Σωματείου και την πλήρη συγκάλυψη των γεγονότων που εκτυλίχθησαν από την Κ.Ο.ΠΕ η οποία όπως φαίνετε αδυνατεί να σεβαστεί το Σωματείο μας, το οποίο είναι και εκ των ιδρυτικών μελών της.

Παρόλο, που ο συγκεκριμένος αγώνας κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου, λαμβανομένου υπόψη και του αποτελέσματος του 1ου παιχνιδιού, δυστυχώς η Κ.Ο.ΠΕ. δεν προχώρησε σε ορισμό αστυνομικής σύσκεψης όπως έπραξε στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων ώστε να διασφαλιστεί , η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα καθώς επίσης και η ασφάλεια τόσο της αποστολής του ΑΠΟΕΛ αλλά και των διαιτητών.

Πως είναι δυνατόν σ’ ένα αγώνα που υπήρχε παρουσία πέραν των 500-600 οπαδών να υπάρχουν στο στάδιο, μόνο 3 επιτηρητές στην είσοδο ενώ κατά τον ίδιο χρόνο στο Λευκόθεο, σε αγώνα με τις ίδιες ομάδες, η Ομοσπονδία να επιβάλλει πέραν των 15 επιτηρητών στην γηπεδούχο, για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα;

Πως είναι δυνατόν να μηνυπάρχει αστυνομική δύναμη στον χώρο του αγώνα με σκοπό να προστατευτούν οι αθλητές του ΑΠΟΕΛ, η αποστολή αλλά και οι διαιτητές;

Με ποια κριτήρια και με ποιων τις υποδείξεις οι διαιτητές προχώρησαν στην έναρξη του παιχνιδιού μη διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα;

Όλα τα πιο πάνω είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν τα ακόλουθα περιστατικά:

Α. Κατά την διάρκεια του αγώνα άγνωστοι περιφέρονταν εντός αγωνιστικού χώρου χωρίς να μπορεί ο οποιοσδήποτε ακόμα και οι διαιτητές να ζητήσουν την απομάκρυνση τους υπό τον φόβο επεισοδίων.

Β. Είσοδος κουκουλοφόρων στον αγωνιστικό χώρο, όταν το αποτέλεσμα ήταν στο 20-19 του 4ου σετ.

Γ. Προπηλακισμός διαιτητών και αθλητών του ΑΠΟΕΛ.

Δ. Ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο.

Ε. Διακοπή του αγώνα από τους διαιτητές,

Στ. Κλίμα τρομοκρατίας κατά των διαιτητών με αποτέλεσμα υπό καθεστώς εκφοβισμού να επιστρέψουν αντικανονικά να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ζ. Αλλοίωση αποτελέσματος από τους διαιτητές, υπό τον φόβο περεταίρω επεισοδίων τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά κυρίως στο 4ο και καθοριστικό σετ στο 23-23 αφού παρόλο που ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε δίκαια πόντο κάνοντας το 24-23, άλλαξαν απόφαση τους χαρίζοντας πόντο στην Ανόρθωση, ο οποίος και αλλοίωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μας απαντήσουν με επιχειρήματα εάν όλα τα πιο πάνω είναι αναληθή, παρουσιάζοντας μας και ολοκληρωμένο το σχετικό βίντεο του αγώνα αφού ως διά μαγείας όλες οι κάμερες σταμάτησαν να καταγράφουν τα όσα γίνονταν στον αγώνα κατά το 4ο κρίσιμο σετ.

Θεωρούμε ότι είναι καιρός οι κύριοι στην Κ.Ο.ΠΕ. να παύσουν να εθελοτυφλούν και να προσφέρουν ασυλία σε συγκεκριμένα Σωματεία, και να εφαρμόζουν τους νόμους και τους κανονισμούς ως έχουν υποχρέωση, όπως εξάλλου πράττει ο ΑΠΟΕΛ, αφού σ’ όλα τα παιχνίδια που διεξάγονται στο Λευκόθεο, λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα με σκοπό πρώτα την ασφάλεια και μετά το αγωνιστικό αποτέλεσμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top