ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτροπος Λοϊζιδου: Μήνυμα για ανάγκη προστασίας προσωπικών δεδομένων

Επίτροπος Λοϊζιδου: Μήνυμα για ανάγκη προστασίας προσωπικών δεδομένων

Μήνυμα για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, έστειλε από τις  Βρυξέλλες, η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαϊδου.

Η Επίτροπος που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προστασίας Δεδομένων (ΕΣΠΔ), σημείωσε την ανάγκη "ενισχυμένη προστασία των προσωπικών δεδομένων, σε στάθμιση έναντι των άλλων δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών".

"Η Ευρώπη", αναφέρει, "έχει θεσπίσει ένα ενισχυμένο πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων, του οποίου την παρακολούθηση για την εφαρμογή έχει το Γραφείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Κύπρο".
 
Σημειώνεται ότι "το Συμβούλιο της Ευρώπης καθιέρωσε την 28η Ιανουαρίου ως Ημέρα Προσωπικών Δεδομένων, αφού την 28 Ιανουαρίου 1981 ανοίχτηκε για υπογραφή στο Στρασβούργο η Σύμβαση 108 για την προστασία του ατόμου από την αυτοματοποιημένη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων".
 
Όπως ανακοινώθηκε "με την ευκαιρία του εορτασμού της Hμέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και τον Κυπριακό Οργανισμό Εκδοτών Διαδικτύου, διοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση, με θέμα `Online Διαχείριση Προσωπικών Δεδομένων`, η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες δημοσιογράφους και φοιτητές δημοσιογραφίας".
 
Επιπρόσθετα, ανακοινώθηκε ότι "το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε ζωντανή σύνδεση μέσω Facebook που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, θα απαντά σε ερωτήσεις του κοινού για θέματα που άπτονται της προστασίας των προσωπικών δεδομένων".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top