ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έκανε ένα βήμα μπροστά ο Ολυμπιακός

Έκανε ένα βήμα μπροστά ο Ολυμπιακός

 

Οι ελπίδες για την οκτάδα είχαν ελαχιστοποιηθεί μετά την ήττα από την Ζενίτ, αλλά ο Ολυμπιακός θα… ελπίζει όσο «επιβιώνει» σε μαθηματικό επίπεδο. Οι Πειραιώτες ήξεραν πως το ματς με την Μπασκόνια ήταν ιδιαίτερα σημαντικό και έκαναν αυτό που έπρεπε, κερδίζοντας (80-70) και ανεβαίνοντας στο 9-13.

Η εμφάνιση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, όμως η «δουλειά» έγινε κυρίως μέσω της επίθεσης. Η απουσία του τραυματία Γιώργου Πρίντεζη έδωσε την ευκαιρία σε διαφορετικούς παίκτες να… βγουν μπροστά και να δώσουν κάτι σημαντικό σε διαφορετικά σημεία της αναμέτρησης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον εξαιρετικό Όγκουστιν Ρούμπιτ.

Κορυφαίος για ακόμα μία φορά ο Βασίλης Σπανούλης, έδωσε βοήθειες κάτω από τις ρακέτες ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, θετικά σημάδια από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και κυρίως από τον Οκτάβιους Έλις, που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται πλέον για μία «διαβολοβδομάδα» με δύσκολες αποστολές, αφού θα αντιμετωπίσουν την Ζαλγκίρις στην Λιθουανία (4/2) και την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ (6/2).

1η περίοδος
Σε καθεστώς απόλυτης ισορροπίας κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει σκορ από την ρακέτα μέσω των Ρούμπιτ και Μιλουτίνοφ, όμως η Μπασκόνια έβρισκε σταθερά λύσεις και ήταν πάντα κοντά στο σκορ. Τα συνεχόμενα τρίποντα από Βεζένκοφ και Κρίστον διαμόρφωσαν το 25-24 του 10ου λεπτού, που αποτυπώνει την εικόνα στο παρκέ, σε αυτό το διάστημα της αναμέτρησης.
2η περίοδος 
Βεζένκοφ και Χαραλαμπόπουλος έδωσαν ενέργεια και πόντους στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και ο Ολυμπιακός πήρε γρήγορα προβάδισμα έξι πόντων (30-24, 11′). Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έπεσαν σε «νεκρό» διάστημα, η Μπασκόνια βρήκε θάρρος και το αποτέλεσμα δημιούργησε ξανά απόλυτη ισορροπία (30-30, 15′). Η ενέργεια του Οκτάβιους Έλις ήταν σημαντική στις ρακέτς, ο Βασίλης Σπανούλης βρήκε σουτ και σκορ και τελικά ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο έχοντας προβάδισμα έξι πόντων (43-37).
3η περίοδος
O Ολυμπιακός εμφανίστηκε ορεξάτος στο παρκέ με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου και αυτό φάνηκε τόσο στην άμυνα, όσο κυρίως στην επίθεση. Με σωστά plays, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την διαφορά στους 10 (50-40) και έδειξαν πως είχαν τα ηνία της αναμέτρησης. Η Μπασκόνια προσπάθησε να επιστρέψει ξανά μέσω της άμυνας και του χαμηλού ρυθμού, αλλά οι Πειραιώτες έκλεισαν την περίοδο στο «μαξιλαράκι» του +8 (59-51).
4η περίοδος
Τα… ηνία πέρασαν στους Ρότσεστι – Έλις και ο Ολυμπιακός ανέβασε την διαφορά στους 12 (66-54), δείχνοντας πως δεν έχει καμία διάθεση για αστεία ή καταστάσεις θρίλερ. Οι Πειραιώτες ανέβασαν την ένταση στην άμυνα, η Μπασκόνια δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά και η ένατη φετινή νίκη ήρθε χωρίς ιδιαίτερο άγχος.

Πηγή: Sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top