Στο 41% οι γυναίκες μηχανικοί και επιστήμονες στην ΕΕ, 42% στην Κύπρο

Στο 41% οι γυναίκες μηχανικοί και επιστήμονες στην ΕΕ, 42% στην Κύπρο

Το 2018, περίπου 15 εκατομμύρια επιστήμονες και μηχανικοί στην ΕΕ, 59% άνδρες και 41% γυναίκες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών και των Κοριτσιών στην Επιστήμη, που εορτάζεται στις 11 Φεβρουαρίου.

Η Κύπρος κατατάσσεται πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ με 42% και η Ελλάδα ακολουθεί το μέσο όρο με 39%, μαζί με την Τσεχία και τη Σλοβακία (από 39%), μετά από τη Γαλλία (40%) και τη Ρουμανία (41%).

Οι άνδρες εκπροσωπούνται περισσότερο στον κατασκευαστικό κλάδο (το 79% των επιστημόνων και των μηχανικών στον κατασκευαστικό κλάδο ήταν άνδρες), ενώ το ποσοστό των φύλων στον τομέα των υπηρεσιών ήταν πιο ισορροπημένο (54% άνδρες και 46% γυναίκες).

Ωστόσο, σε τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ, η πλειονότητα των επιστημόνων και μηχανικών ήταν γυναίκες: Λιθουανία (57% γυναίκες), Βουλγαρία και Λετονία (από 52%) και Δανία (51%). Λιγότερο από το ένα τρίτο των επιστημόνων και μηχανικών ήταν γυναίκες στη Φινλανδία (29%), την Ουγγαρία (30%), το Λουξεμβούργο (31%) και τη Γερμανία (33%).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπόθεση Φαίδωνος: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες – Πέραν των δέκα καταθέσεων έχουν εξασφαλίσει οι Αρχές

Υπόθεση Φαίδωνος: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες – Πέραν των δέκα καταθέσεων έχουν εξασφαλίσει οι Αρχές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας αναφορικά με την υπόθεση του Φαίδωνα Φαίδωνος, με τους ανακριτές να συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE