ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χρίστος Ανδρέου: «Ανά πάσα στιγμή και άλλες μαρτυρίες και συλλήψεις»

Χρίστος Ανδρέου: «Ανά πάσα στιγμή και άλλες μαρτυρίες και συλλήψεις»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (12-02-2020) στον ΣΠΟΡ FM, για την σύλληψη των δύο υπόπτων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων.  

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Όσο αφορά για το στάδιο της έρευνας της Αστυνομίας, ο κ. Ανδρέου είπε πως: «Ευελπιστούμε και εμείς να καταλήξουν οι έρευνες. Φαίνεται πως ο κόσμος και οι παράγοντες ομάδων έχουν ευαισθητοποιηθεί και δίνουν πληροφορίες στην αστυνομία».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης λέγοντας πως: «Μετά το παιχνίδι του Οθέλλου και της Αγίας Νάπας υπήρξε μια βάσιμη εικασία πως μπορεί να υπάρχει κάτι το ύποπτο στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι ανακριτές του ΤΑΕ προσέγγισαν άτομα και εξασφάλισαν γραπτές μαρτυρίες. Έτσι δυο πρόσωπα είχαν συλληφθεί και σήμερα είναι στα δικαστήρια».

Για το αν η μαρτυρία προέκυψε από την νέα εφαρμογή «Red Button», ο κ. Ανδρέου είπε πως: «Η μαρτυρία η αρχική εξασφαλίστηκε απ’ τους ανακριτές πριν εξασφαλίσουμε δεδομένα απ’ το λογισμικό. Ακολούθησε το λογισμικό και τώρα έχουμε όλο το υλικό. Είναι ανώνυμες αλλά έρχονται και ενισχύουν την αρχική μαρτυρία. Το τελευταίο διάστημα έχουμε παρατηρήσει πως έρχονται δειλά δειλά μαρτυρίες για χειραγώγηση αγώνων και είναι σημαντικό για την δουλειά της αστυνομία».

Όσο αφορά την διαδικασία που ακολουθεί η Αστυνομία, ο εκπρόσωπος Τύπου ανάφερε πως: «Οι πληροφορίες έρχονται στην αστυνομία και διασταυρώνονται με μαρτυρίες. Οποιαδήποτε πληροφορία έρχεται κοντά μας είναι σημαντική. Θέλω να καλέσω τον κόσμο και τους παράγοντες του ποδοσφαίρου να επικοινωνούν είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα, είτε απ’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μας παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία. Οι πληροφορίες για να μπορέσουν να τεκμηριωθούν και να μετατραπούν σε μαρτυρίες χρειάζεται δουλειά».

Κληθείς να σχολιάσει, αν οι πληροφορίες που έρχονται από το «Red Button», είναι αρκετό να στοιχειοθετήσουν μια υπόθεση, ο κ. Ανδρέου είπε: «Μια ανώνυμη πληροφορία χρειάζεται αρκετή δουλειά για να γίνουν τεκμήρια. Η προσπάθεια είναι οι πληροφορίες αυτές να γίνονται μαρτυρίες και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ακόμη και σε συλλήψεις».

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα της Αστυνομίας, και τις καταθέσεις, ο Χρίστος Αντρέου είπε πως «δεν επικεντρωνόμαστε στα 2-3 πρόσωπα και μόνο. Αναζητούμε περισσότερη μαρτυρία. Θα ληφθούν 50-60 ακόμη καταθέσεις. Θα αναζητηθεί μαρτυρία ώστε να υπάρξουν τεκμήρια και να κατατεθούν ενώπιων του δικαστηρίου».

Σχολίασε επίσης, το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις αναφέροντας πως  «στο στάδιο αυτό η μαρτυρία που υπάρχει αφορά τα δυο πρόσωπα. Είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης και μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρξουν και άλλες μαρτυρίες και συλλήψεις».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, αναφέρθηκε και στο στάδιο των ερευνών της Αστυνομίας για τους κόκκινους φακέλους, δηλώνοντας πως «είμαστε σε αρχικό στάδιο και θα προσπαθήσουμε να τεκμηριώσουμε αυτά που έχουμε στα χέρια μας. Να ενημερώσουμε πως για φάκελους που ήρθαν απ’ την UEFA γίνονται έρευνες και προσπαθούμε με τη βοήθεια και άλλων φορέων να καταπολεμήσουμε αυτή τη μάστιγα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top