ΚΥΠΡΟΣ

Συναντήσεις για το Ειδικό Στεγαστικό Σχέδιο στην ακριτική Αθηένου

Συναντήσεις για το Ειδικό Στεγαστικό Σχέδιο στην ακριτική Αθηένου

Τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηένου και του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ), συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑΓ Μάριος Πελεκάνος.


Σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου αναφέρεται ότι «στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο παρέστη και η Μαρία Κυριακίδου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑΓ και συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού με τον Δήμο Αθηένου, προς αμοιβαίο όφελος και με τελικό όφελος των Αθηενιτών».

Συγκεκριμένα, «συζητήθηκε διεξοδικά η δυνατότητα ανέγερσης προσιτής κοινωνικής στέγης στην Αθηένου από τον ΚΟΑΓ, τόσο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας όσο και της ευρύτερης περιοχής, η οποία θα περιλαμβάνει την απόκτηση ιδιόκτητης στέγης ή την ενοικίαση στέγης από δικαιούχους».

Προστίθεται ότι «σε συνδυασμό με την εφαρμογή από το κράτος του Ειδικού Στεγαστικού Σχεδίου στην ακριτική Αθηένου, που είναι εξαιρετικά σημαντικό, το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΚΟΑΓ, με στόχο την ανέγερση και την παραχώρηση σε δικαιούχους κατοικιών ή και διαμερισμάτων για απ’ ευθείας αγορά ή για ενοικίαση στέγης με χαμηλό κόστος, είναι εξαιρετικής σημασίας για την Αθηένου».

Σύντομα θα κυκλοφορήσει ανακοίνωση για εκδήλωση ενδιαφέροντος από ενδιαφερόμενους δικαιούχους, με στόχο τη συλλογή στοιχείων, τα οποία θα διαβιβασθούν στον Κυπριακό Οργανισμό Αναπτύξεως Γης, έτσι ώστε να προωθηθεί περαιτέρω το όλο θέμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Δήμος Αθηένου θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού, αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής».

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

Απόπειρα φόνου σε βάρος προσώπου σημειώθηκε στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top