ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Λευκωσίας υλοποιεί προγράμματα σχεδιασμένα για μετανάστες και πρόσφυγες

Ο Δήμος Λευκωσίας υλοποιεί προγράμματα σχεδιασμένα για μετανάστες και πρόσφυγες

O Δήμος Λευκωσίας μέσα απο το Σχέδιο Δράσης για την ένταξη των μεταναστών που ετοιμάζεται με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου ευελπιστεί στην βοήθεια των Τοπικών Αρχών.

Ο Δήμος Λευκωσίας, μέσω του Πολυδύναμου Κέντρου του, έχει διεκδικήσει και κερδίσει χρηματοδοτήσεις με τις οποίες υλοποιεί προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (φροντίδα παιδιών μεταναστών, μαθήματα διατήρησης πολυπολιτισμικής ταυτότητας παιδιών αραβικής και κινεζικής προέλευσης, Γραφείο Πληροφόρησης, Ψυχοκοινωνικής στήριξης και Δικτύωσης μεταναστών ΚΕΠΛΥΜ, κλπ), σύμφωνα με ανακοίνωση.

Παράλληλα ο Δήμος διενεργεί αυξημένους υγειονομικούς ελέγχους σε υποστατικά για να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και να περιοριστεί το φαινόμενο διαβίωσης μεγάλου αριθμού ατόμων σε υποστατικά, όπως και ελέγχους σε εγκαταλελειμμένα υποστατικά, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Δήμος Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια υλοποιεί ένα πολύπλευρο πρόγραμμα αναζωογόνησης του ιστορικού Κέντρου της Λευκωσίας, το οποίο επικεντρώνεται στη δημιουργία των απαραίτητων ελάχιστων υποδομών και του περιβάλλοντος που θα προσελκύσει ιδιοκτήτες και ιδιώτες επενδυτές, προστίθεται ενώ γίνονται αναπλάσεις οδών και συντήρηση-αποκατάσταση προσόψεων όλων των οικοδομών σε αυτές τις οδούς, στέγαση και λειτουργία του Κέντρου Έρευνας (RISE) στην ΣΤΟΑ και αργότερα στην αγορά του παλαιού Δημαρχείου, δημιουργία της Συνοικίας Δημιουργικών Επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμος Λευκωσίας ζητεί την αύξηση των κονδυλίων για την καθιέρωση Κοινωνικών Λειτουργών στο δρόμο, τη δια νόμου καθιέρωση βασικών προδιαγραφών για την ενοικίαση υποστατικών αλλά και την αναβάθμιση του ρόλου των φορέων της ΤΑ στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και ανάθεση ξεκάθαρων αρμοδιοτήτων στις Τοπικές Αρχές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

«Ευελπιστούμε ότι στο Σχέδιο Δράσης για την ένταξη των μεταναστών που ετοιμάζεται με απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου, θα ληφθεί σοβαρά υπόψη ο ρόλος των Τοπικών Αρχών» αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top