ΕΛΛΑΔΑ

Νύχτα Τρόμου στην Μυτιλήνη - Κατέβηκαν τα ΜΑΤ στο λιμάνι - VIDEO

Νύχτα Τρόμου στην Μυτιλήνη - Κατέβηκαν τα ΜΑΤ στο λιμάνι - VIDEO

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, την Τρίτη (25/02) τα ξημερώματα στις 02:30, κατέφθασε το πλοίο «Πήγασος» όπου και μετέφερε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα.

Του Γιώργου Τάττη

Σημειώνεται ότι πριν μια εβδομάδα περίπου ανακοινώθηκε και το νέο μέρος που θα οικοδομηθεί στο νησί νέα υπερδομή για πρόσφυγες και μετανάστες σε επιταγμένη έκταση Βορειοδυτικά του νησιού, στην περιοχή Καράβας – Καβακλή πλησίον του Μανταμάδου.

Σύμφωνα με το stonisi, οι πληροφορίες για την έλευση του πλοίου υπήρχαν από το απόγευμα και οι νησιώτες τέθηκαν σε επιφυλακή για να εμποδίσουν ΜΑΤ και μηχανήματα να προχωρήσουν προς την περιοχή για φύλαξη των επικείμενων εργασιών. Μέχρι και το βράδυ οι κάτοικοι είχαν «κλείσει» με απορριμματοφόρα και κάδους τις εισόδους στο κεντρικό λιμάνι της πόλης, αλλά και του Σιγρίου.

Το πλοίο «Πήγασος» είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Λαυρίου το μεσημέρι. Στην πορεία όμως, δήλωσε ψευδώς βλάβη και έκλεισε το σήμα που εξέπεμπε για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος που το περίμενε.

Όπως αναφέρει το lesvospost και το lesvosnews, στις 02:30 τα ξημερώματα έφθασε το πλοίο και ξεκίνησε η ένταση, όπου και τα ΜΑΤ δεν έδειξαν καμία ανοχή, απέναντι στους ντόπιους. Πληροφορίες λένε ότι για πάνω από δυόμιση ώρες το λιμάνι θύμιζε εμπόλεμη ζώνη. Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων, γκλοπ, κρότου λάμψης και σπρέι πιπεριού, για να καταφέρουν την είσοδό τους στο λιμάνι και να αναχωρήσουν για την επιταγμένη περιοχή. Ακόμη και αυτή την στιγμή η ένταση συνεχίζεται στην περιοχή, καθώς σημειώνονται μέχρι και εστίες φωτιάς.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 'Δυνάμεις κατοχής' οι αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά - VIDEO

Όπως σημειώνεται, ο κόσμος της Λέσβου παρουσιάστηκε σύσσωμος. Ηλικιωμένοι και παιδιά, κτηνοτρόφοι και γυναίκες παρατάχθηκαν για να εμποδίσουν μία νέα δομή, που ανακοινώθηκε παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο από το lesvosnews.gr:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top