ΕΛΛΑΔΑ

Και στη Χίο συμπλοκές με ΜΑΤ ενόψει νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

Και στη Χίο συμπλοκές με ΜΑΤ ενόψει νέας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

Όπως και στην Μυτιλήνη, έτσι και στη Χίο, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι των Μεστών, ομάδες ΜΑΤ που συνοδεύουν τα μηχανήματα και το προσωπικό, προκειμένου να ξεκινήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες για την νέα δομή που ανακοινώθηκε από την κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Του Γιώργου Τάττη

Σημειώνεται ότι η νέα δομή ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στη θέση 17 της επαρχιακής οδού Βροντάδου – Βολισού, περί των 17 χιλιομέτρων μακριά από την πρωτεύουσα του νησιού.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, «αποφασισμένοι να επιβάλουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης με κάθε μέσο και τρόπο, εμφανίστηκαν οι 300 Ματατζήδες που τα ξημερώματα της Τρίτης αποβιβάστηκαν «αιφνιδιαστικά» και κατόπιν σχεδίου στο λιμάνι των Μεστών».

Όπως αναφέρεται, 4 ώρες πριν την άφιξη του πλοίου «Blue Star Naxos» εστάλησαν στον λιμένα Μεστών 2 διμοιρίες που προϊδέασαν για το τι θα ακολουθούσε, αφού χωρίς αφορμή επιτέθηκαν σε αιρετούς και κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Με την έλευση του πλοίου, ακολούθησαν περαιτέρω συμπλοκές μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν από νωρίς τη ρίψη μεγάλης ποσότητας χημικών, με αποτέλεσμα τόσο ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης όσο και ο ιερέας της Καλλιμασιάς και πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου π. Γεώργιος Κωνσταντίνου να καταρρεύσουν στο σημείο και να χρειαστεί η μεταφοράς τους στο Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το πλοίο «Blue Star Naxos» , αποβίβασε στο νησί δύναμη 300 ανδρών από επίλεκτες ομάδες της Αθήνας, το υδροβόλο καταστολής «Αίας», καθώς και γερανοφόρα οχήματα.

Λίγο μετά τις 5 το πρωί, το κομβόι της Αστυνομίας αναχώρησε για την περιοχή του 17 στο Αίπος όπου αναμένεται να δοθεί νέα μάχη στην περιοχή.
Να σημειωθεί ότι καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι καμπάνες των εκκλησιών καλούσαν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις.

Με πληροφορίες από το politischios.gr.

Δείτε το βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top