ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία στα Κυπριακά πρωτοσέλιδα

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία στα Κυπριακά πρωτοσέλιδα

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία και οι ανησυχίες ότι θα εξελιχθεί σε πανδημία και θα έρθει και στην Κύπρο, η ετοιμότητα του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να συνεχίσει τις προσπάθειες στο Κυπριακό μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα, ο Κώδικας Δεοντολογίας και Διαφάνειας που ετοιμάστηκε από τη Βουλή και το ποδόσφαιρο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι εφημερίδες την Τρίτη 25/02.

H «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο φόβος άρχισε να μας αγγίζει» αναφέρεται στην ραγδαία αύξηση παγκοσμίως των κρουσμάτων του κορωνοϊού και γράφει ότι η εκτίμηση είναι πως ο κορωνοϊος θα εμφανιστεί και στο νησί μας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τον κώδωνα του κινδύνου από τις αυξανόμενες ροές μεταναστών κτύπησε για άλλη μια φορά χθες ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής. Αλλού αναφέρει ότι τρεις υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τη θέση του ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ στις εκλογές της 9ης Απριλίου.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Δεοντολογία βουλευτών όπως… το Πόθεν Έσχες» και γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης παρουσίασε χθες τον Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας των βουλευτών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλήρης απαγόρευση του lobbying, δώρα μόνο κάτω των 200 ευρώ και όχι για προσωπική χρήση. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες επαναβεβαίωσε την ετοιμότητα του να προχωρήσει η διαδικασία στο Κυπριακό μετά τις «εκλογές» στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καμπανάκι ότι καμπανάκι κινδύνου χτυπούν ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊου και οι θάνατοι στην Ιταλία.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Έτοιμος για τη συνέχεια ο ΓΓ του ΟΗΕ» γράφει στο κύριο του θέμα ότι έτοιμος για να δώσει συνέχεια στις προσπάθειες στο Κυπριακό εμφανίζεται ο ΓΓ του ΟΗΕ μετά τις «εκλογές», όπως διαφάνηκε στη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συναγερμός και στην Κύπρο ύστερα από τις εξελίξεις των τελευταίων εικοσιτετράωρων στην Ιταλία καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν σήμερα σε νέα ευρεία σύσκεψη. Αλλού γράφει ότι εντός Μαρτίου θα ψηφιστούν από τη Βουλή οι αυξήσεις των προστίμων για σοβαρές τροχαίες παραβάσεις.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ρηξικέλευθη κίνηση στον αθλητισμό» ότι οι τελευταίες εξελίξεις, αναταράξεις, αμφισβητήσεις και αποκαλύψεις στο χώρο του ποδοσφαίρου καθιστούν την ανάγκη εισαγωγής ενός νόμου που θα ρυθμίζει το σύνολο της αθλητικής δραστηριότητας, τονίζει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυξάνονται οι ανησυχίες ότι ο νέος κορωνοϊος εξελίσσεται σε πανδημία λόγω των νέων περιστατικών που καταγράφονται σε όλο τον κόσμο. Αλλού αναφέρεται στις εισηγήσεις που κατέθεσε προς το Υπ. Παιδείας το ΑΚΕΛ.

Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Η Βόρεια Ιταλία τίθεται σε καραντίνα», γράφει ότι ενώ πέθαναν επτά άτομα στην Ιταλία από τον κορωνοϊο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι οι ενέργειες της Κίνας απέτρεψαν την εξάπλωση του ιού σε χιλιάδες άτομα.  Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πρώην κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν καταδικάστηκε τη Δευτέρα από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό. Αναφέρεται επίσης στο φόνο στην παλιά Λευκωσία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top