Στις 267 αυξήθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώξεων από το Covid-19 στο Βέλγιο

Στις 267 αυξήθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώξεων από το Covid-19 στο Βέλγιο

Στις 267 αυξήθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώξεων από το Covid-19 στο Βέλγιο. Συγκεκριμένα το εργαστήριο αναφοράς του KULeuven κατέγραψε 28 νέα θετικά δείγματα στον ιό Covid-19 (17 στη Φλάνδρα, 3 στις Βρυξέλλες και 8 στη Βαλλoνία).

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η "τάση που παρατηρείται από το Σαββατοκύριακο συνεχίζεται και τη Δευτέρα. Τις τελευταίες 3 ημέρες, τα εργαστήρια ανίχνευσαν 31, 39 και 28 θετικά δείγματα Covid-19, αντίστοιχα. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει εκθετική αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων. Η επιστροφή από τις διακοπές στην Ιταλία είναι πίσω μας και οι άρρωστοι γνωρίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό να μένουν στο σπίτι, να αποφύγουν την εξάπλωση και να προστατέψουμε τους γύρω τους. Η κατάσταση αυτή καθιστά δυνατή την προσωρινή επιβράδυνση του αριθμού των περιπτώσεων.Ωστόσο, υπάρχει τοπική μετάδοση στο βελγικό έδαφός και νέες περιπτώσεις θα εντοπιστούν τις επόμενες ημέρες", αναφέρει το Υπουργείο.

"Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να απομονώσετε τον εαυτό σας στο σπίτι μόλις διαπιστώσετε ότι είστε άρρωστοι (πυρετός, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή) και στη συνέχεια επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Ο καθένας πρέπει να αποφεύγει όσο το δυνατόν περισσότερο την επαφή με τις ομάδες κινδύνου, όπως οι ηλικιωμένοι ή τα άτομα με υποκείμενες διαταραχές", αναφέρει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κρίσιμο τετ-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν ενώπιον της Ολγκίν - Στην Κύπρο και ο Γιοχάνες Χαν

Κυπριακό: Κρίσιμο τετ-τετ Χριστοδουλίδη - Ερχιουρμάν ενώπιον της Ολγκίν - Στην Κύπρο και ο Γιοχάνες Χαν

Μια ημέρα με έντονο διπλωματικό φορτίο αναμένεται να είναι η σημερινή, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν συναντώνται στη νεκρή ζώνη, παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν. Η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως κομβική για το μέλλον του Κυπριακού, καθώς θα διαφανεί αν υπάρχει το απαραίτητο πολιτικό έδαφος για να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική, που θα οδηγήσει σε άτυπη πενταμερή στις αρχές του 2026.