ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αποφασίστηκε το κλείσιμο ΟΛΩΝ των σχολεία της Κύπρου -Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αποφασίστηκε το κλείσιμο ΟΛΩΝ των σχολεία της Κύπρου -Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας και την ασφαλή φοίτηση των μαθητών και λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με τον κορωναϊό Covid-19 και τα μέτρα που λαμβάνονται εκ μέρους της Πολιτείας, το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσισε το κλείσιμο όλων των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο Πρόδρομος Προδρόμου συναντήθηκε με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις που ζητούσαν επιτακτικά να μπει «λουκέτο» σε όλα τα σχολεία.

Όπως είναι ήδη γνωστό, κρούσμα έχει παρουσιαστεί και στη Λεμεσό, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση ανάμεσα σε γονείς και μαθητές που πλέον απαιτούν τη λήψη πιο δυναμικών μέτρων για περιορισμό της πανδημίας όπως την ανακήρυξε το απόγευμα της Τετάρτης 11/3 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

 Μετά πάντως και το σχετικό διάταγμα του Υπ. Υγείας που απαγορεύει την συνάθροιση πέραν των 75 προσώπων σε κλειστούς χώρους, το προσωρινό κλείσιμο σχολείων και σε άλλες επαρχίες, μετά και τα τέσσερα νέα κρούσματα, θεωρείται μια λογική εξέλιξη.

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την εμφάνιση πρόσθετων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού COVID-19 στην Κύπρο και με σκοπό την πρόληψη και την αποτροπή της μετάδοσης, μετά από συνεννοήσεις με τον Υπουργό Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει τα ακόλουθα μέτρα.

-Η αναστολή λειτουργίας σχολείων στην επαρχία Λευκωσίας, που έχει ήδη ανακοινωθεί τη Δευτέρα, παρατείνεται και για την επόμενη εβδομάδα, μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.

-Αναστέλλεται η λειτουργία και όλων των υπόλοιπων σχολείων παγκυπρίως, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών (συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων επαρχίας Λευκωσίας των οποίων δεν είχε ανασταλεί μέχρι τώρα η λειτουργία), από την ερχόμενη Παρασκευή 13 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020. Η ετεροχρονισμένη έναρξη της αναστολής στοχεύει στο να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος (αύριο) στους ενδιαφερόμενους γονείς προκειμένου να κάνουν τυχόν απαραίτητες διευθετήσεις.

-Αναστέλλεται η λειτουργία και όλων των άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου, απογευματινών και βραδινών, των Ειδικών Σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών, όπως και των φροντιστηρίων, παγκυπρίως, από την Παρασκευή 13 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.

-Ταυτόχρονα, πρέπει να αναστείλουν τη λειτουργία τους και όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, σε όλη την Κύπρο, μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020.

Επαναλαμβάνουμε ότι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων γίνεται για προληπτικούς και μόνο λόγους, εφ’όσον μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκε οποιοδήποτε κρούσμα ή περιστατικό που να έχει σχέση με σχολεία.

Συστήνεται σε όλους να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας, να παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που δίνονται από το Υπουργείο Υγείας.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, εξετάζει τη δυνατότητα να εξασφαλισθεί στο διάστημα της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, εξ αποστάσεως και με ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας εκπαίδευση, ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται φέτος για τις παγκύπριες εξετάσεις.

Το Υπουργείο εξετάζει και το ενδεχόμενο παράτασης των σχολικών εργασιών, εφ’όσον χρειαστεί, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι σχετικοί Κανονισμοί, ούτως ώστε να αναπληρωθεί ο διδακτικός χρόνος που θα απωλεσθεί.

Παράλληλα, εξετάζεται από την Κυβέρνηση, σε συνεργασία με εργοδοτικές οργανώσεις, η πιθανότητα να δοθούν διευκολύνσεις σε εργαζόμενες μητέρες κατά το διάστημα που δεν θα λειτουργούν τα σχολεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top