ΥΓΕΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΊΟΣ: Λήψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής και από την Αστυνομία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΊΟΣ: Λήψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής και από την Αστυνομία

Στη λήψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο εργασίας, με βάση το πρωτόκολλο και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για αντιμετώπιση και πρόληψη του κορωνοϊού, προχώρησε η Αστυνομία.

Κληθείς να αναφερθεί στα μέτρα αυτά, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «λαμβάνονται όλα τα μέτρα υγιεινής σε όλους τους χώρους της Αστυνομίας, τα προληπτικά μέτρα και οι αναθεωρημένες οδηγίες για αντιμετώπιση του κορωνοϊού».

Σημείωσε ότι τα μέλη της Αστυνομίας που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 ημέρες σε χώρες υψηλού κινδύνου (Κατηγορίας 1-2 & 3) τίθενται σε αυτοπεριορισμό ή/και αυτοπαρακολούθηση.

Ανέφερε ότι «δόθηκαν οδηγίες σε όλα τα μέλη μας, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ιδιαίτερα της πρώτης επιχειρησιακής γραμμής, στις περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας».

Σημείωσε ότι «τα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους έρχονται σε επαφή με ύποπτα πρόσωπα/κατηγορούμενους για λήψη δειγμάτων για επιστημονικές εξετάσεις ή για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων θα πρέπει να λαμβάνουν ατομικά προστατευτικά μέτρα, τα οποία τους έχουν επεξηγηθεί».

Ο κ. Χρίστου είπε ότι «όλο το προσωπικό της Αστυνομίας Κύπρου θα απέχει για προληπτικούς λόγους από δημόσιες εκδηλώσεις, ενώ ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Αστυνομίας ή/και η επίσημη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις άλλων φορέων».

«Δεν θα εγκρίνονται αιτήματα των μελών μας για άδειες εξωτερικού σε χώρες που συγκαταλέγονται στις υψηλού κινδύνου. Σε περίπτωση σοβαρών λόγων, θα γίνεται αξιολόγηση της κατάστασης στη βάση των επικαιροποιημένων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής και το Μουσείο Αστυνομίας ανέστειλαν τη λειτουργία τους για το κοινό, ενώ η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, στη βάση της σύστασης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, ανέστειλε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της. Ανέστειλε επίσης τις προγραμματισμένες εξετάσεις για πρόσληψη στην Αστυνομία.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει ανασταλεί το πρόγραμμα ανταλλαγής της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας (CEPOL) και οποιεσδήποτε άλλες ανταλλαγές, σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις ή συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Επεσήμανε, παράλληλα, ότι «κοινοποιούνται στα μέλη μας άμεσα όλες οι εγκύκλιοι και οι κατευθυντήριες γραμμές που εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας»

Τα μέτρα αυτά, κατέληξε, θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις, τις οδηγίες και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top