ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πληροφορίες για τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα - Πού βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών τους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πληροφορίες για τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα - Πού βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών τους

Το ThemaOnlıne έχει επικοινωνήσει με λειτουργό του Υπουργείο Υγείας και του Ινστιτούτου Γενετικής όπου και λαμβάνονται τα δέιγματα, σε σχέση με τα νεότερα για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και την ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Επιμέλεια: Γιώργος Τάττης

Αρχικά, η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι νέα αποτελέσματα βγαίνουν συνεχώς, καθώς και ότι υπάρχει διαρκής ροή καινούργιων δειγμάτων που προκύπτει από την ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Όπως πληροφορούμαστε, μέχρι χθες υπήρχαν περί των 900 δειγμάτων στο σύνολό τους. Εντούτοις, δεν είναι δυνατή η ενημέρωση για τα σημερινά (Σάββατο 14/04) δείγματα καθώς ο αριθμός ενημερώνεται συνεχώς και προέχει η ενημέρωση για τα θετικά δείγματα που ενδεχομένως να προκύψουν.

Μόλις υπάρχουν θετικά δείγματα θα προβούν σε ανακοίνωση, όπως επιβεβαίωσε η Λειτουργός Μαργαρίτα Κυριάκου.

Όσον αφορά την ιχνηλάτηση των επαφών του ‘ορφανού’ επιβεβαιωμένου κρούσματος, που αφορά τον ταξιτζή από την Πάφο, η κ. Κυριάκου δήλωσε ότι η διαδικασία εντοπισμού συνεχίζεται. Ο εν λόγω κύριος έχει δώσει στοιχεία από άτομα που έχει έρθει σε επαφή και τα δείγματα συνεχίζονται. Όμως, είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο εντοπισμός του κρούσματος ‘0’, καθώς ενδέχεται να έχει ήδη φύγει από την Κύπρο.

Στο μεταξύ, η σύζυγος του Ταξιτζή έχει επιβεβαιωθεί ως θετική χθες Παρασκευή (13/03) και ήδη είναι σε εξέλιξη η μεταφορά της στο νοσοκομείο αναφοράς στην Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Ταυτόχρονα, το ίδιο συμβαίνει και για τον 80χρονο, όπως πληροφορούμαστε την ηλικία του, ο οποίος διεγνώστηκε χθες Παρασκευή (13/03) και ανακοινώθηκε αργά το βράδυ, μετά και το διάγγελμα του Προέδρου. Το συγκεκριμένο περιστατικό αφορά το κρούσμα που είχε επιβεβαιωθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου και βρισκόταν σε περιορισμό. Όπως σημειώνεται, ακόμα δεν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία για τις επαφές του 80χρονου, ούτε από που ενδεχομένως να κόλλησε τον ιό COVID-19.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση αναμένονται νεότερα σύντομα.

Στο μεταξύ, θολό ήταν το τοπίο για την οικογένεια που έχει διαγνωστεί χθες Παρασκευή (13/03) καθώς υπήρχαν διάφορες αναφορές για το άτομο που είχε αρχικά κολλήσει τον ιό και τον μετέφερε στους υπολοίπους. Το αρχικό κρούσμα αφορά Ελλαδίτη άνδρα που έφτασε από Ελλάδα πριν περίπου 10 μέρες και διαγνώστηκε την Πέμπτη (12/03).

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση, η αδελφή του Ελλαδίτη άνδρα είναι ιδιώτης γιατρός και παρακολουθούσε την πορεία του. Ο άνδρας παρουσίασε κάποια ήπια συμπτώματα που όμως υποχωρήσαν, όμως, τις τελευταίες μέρες επανήλθαν και υπήρξε επικοινωνία με το 1420.

Στην συνέχεια, κόλλησε και η γιατρός αδελφή του και ακολούθησε η υπόλοιπη οικογένεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε περιορισμός σε αρχικό στάδιο, αλλά οι συνολικές επαφές όλης της οικογένειας θα διαφανούν τώρα με την διενέργεια ιχνηλάτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, σε ερώτησή μας για την κλινική κατάσταση των ανθρώπων που έχουν επιβεβαιωθεί με τον ιό, η απάντηση ήταν ότι όλοι βρίσκονται σε καλή κλινική κατάσταση και δεν φαίνεται για την ώρα να υπάρχει κάτι το ανησυχητικό.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top