ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η Γαλλία κλείνει καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η Γαλλία κλείνει καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας

Η Γαλλία έκλεισε τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (15/03), στο πλαίσιο των μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός διευκρίνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι εξαιρέσεις περιλαμβάνουν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραμείνουν σε λειτουργία, αλλά οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν την χρήση τους.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να βγαίνουν μόνο για προμήθειες, για να κάνουν ελαφρά άσκηση και, αύριο, για να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές.

Οι Γάλλοι πολίτες καλούνται να εργάζονται, κατά το δυνατόν, από το σπίτι. Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 4.499 καταγεγραμμένα κρούσματα της επιδημίας Covid-19, έναντι 3.661 την Παρασκευή, και 91 θανάτους, από 79 την Παρασκευή.

Από την άλλη οι Γάλλοι καλούνται σήμερα στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές παρά τα αυστηρά μέτρα που τέθηκαν.

Τα εκλογικά κέντρα στη Γαλλία άνοιξαν στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Κύπρου) για τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, Ο. δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών είναι προγραμματισμένος για τις 22 Μαρτίου. 

Το κόμμα La Republique en Marche του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ελπίζει να αποκτήσει εκπροσώπους στους δήμους της χώρας για πρώτη φορά, καθώς αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή σε δημοτικές εκλογές για το κόμμα που μετρά τέσσερα χρόνια ζωής.

Το μεγαλύτερο έπαθλο είναι φυσικά το Παρίσι, όπου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τις δύο πρώτες θέσεις μοιράζονται η απερχόμενη σοσιαλίστρια δήμαρχος Αν Ινταλγκό και η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, η συντηρητική Ρασιντά Ντατί.

Οι δύο γυναίκες αναμένεται να περάσουν στον δεύτερο γύρο. Η υποψήφια με το κόμμα του Μακρόν, η πρώην υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζίν, βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ο ίδιος ο Φιλίπ είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Χάβρης, αλλά δεν πρόκειται να αναλάβει τη θέση όσο διάστημα παραμένει στην πρωθυπουργία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top