ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκινά έρευνα σχετικά με προϊόντα-απάτες σχετιζόμενα με τον COVID-19

Ξεκινά έρευνα σχετικά με προϊόντα-απάτες σχετιζόμενα με τον COVID-19

Ο OLAF, η υπηρεσία της ΕΕ κατά της απάτης, ξεκινά έρευνα σχετικά με προϊόντα -απάτες σχετιζόμενα με τον COVID-1, όπως ψεύτικα ιατρικά είδη, προσωπικά και προϊόντα υγιεινής.

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκίνησε αμέσως έρευνα σχετικά με τις εισαγωγές τέτοιων προϊόντων που σχετίζονται με το COVID-19, τα οποία είναι αναποτελεσματικά ή ακόμη και επιβλαβή για την υγεία. Ο OLAF και οι εθνικές τελωνειακές διοικήσεις συνεργάζονται για να αποτρέψουν την είσοδο αυτών των επικίνδυνων ή παραποιημένων προϊόντων στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα, στις 19 Μαρτίου 2020, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) άνοιξε μια υπόθεση σχετικά με τις εισαγωγές πλαστών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της μόλυνσης από το COVID-19, όπως μάσκες, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, απολυμαντικά, απολυμαντικά και κιτ δοκιμών. Από την αρχή της πανδημίας, η OLAF συλλέγει πληροφορίες και πληροφορίες σχετικά με αυτή την παράνομη διακίνηση. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρμόδιες αρχές των κρατών μελών και των τρίτων χωρών. Παρέχουμε πληροφορίες σε κράτος μέλος σε πραγματικό χρόνο.

Όπως σημειώνεται, "η πρόληψη αυτών των πλαστών προϊόντων από την είσοδο στην Ευρώπη είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της υγείας μας και για την αποτελεσματική καταπολέμηση του ιού. Τα προϊόντα αυτά επίσης δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα της ΕΕ, ενδέχεται να βλάψουν την υγεία μας. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια επικίνδυνη βακτηριακή μόλυνση.

Ο OLAF σημειώνει ότι "οι απατεώνες προσελκύονται από δυνητικά τεράστια παράνομα κέρδη. Θέλουν να επωφεληθούν από τη δυστυχία μας και από την ανάγκη μας, η οποία είναι μερικές φορές απελπιστική, για αυτά τα προϊόντα. Για παράδειγμα, έχουν παρασχεθεί ηλεκτρονικές μάσκες σε διαφορετικά κράτη μέλη της ΕΕ σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 5 € και 10 €, περίπου τριπλάσια της κανονικής τιμής".

"Τα εμπειρικά στοιχεία δείχνουν ότι αυτά τα προϊόντα απομίμησης εισέρχονται στην Ευρώπη μέσω ηλεκτρονικών πωλήσεων και φτάνουν στα σπίτια μας μέσω ταχυδρομικών ή ταχυμεταφορών. Παρόλα αυτά, φθάνουν επίσης σε εμπορευματοκιβώτια με πλαστά πιστοποιητικά ή δηλώνονται ως άλλα προϊόντα και στη συνέχεια βρίσκουν το δρόμο τους στα κανονικά κανάλια διανομής ή πωλούνται στη μαύρη αγορά".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top